Devetnice, Molitve

Devetnica u čast Gospe Žalosne

devetnica_devetnica u čast gospe žalosne

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Presveta Majko Božja, preslavna Kraljice neba i zemlje, Marijo! Ja, premda nedostojan i grešan, Tebe danas za Majku svoju preljubeću i Zaštitnicu nada sve vjernu izabirem i ištem, i sebe Ti zavjetujem; i vječnomu se služenju Tebi i svetoj ljubavi prema Tebi sav posvećujem. Udostoj se molim Te usrdno, za takva me primiti, da Te se tako mognem odvažiti kao svoju Majku zazivati. Jer, premda sam toga nedostojan, mila neka Ti ipak bude oporučna volja Tvoga Raspetoga Sina a moga Spasitelja; on me na žrtveniku Križa umirući, preporučio Tebi za sina onim preslatkim riječima: Evo Ti sina. A Ti si tako, stojeći žalosna pod Križem, postala mojom Majkom. Neka dakle ne priječi moja nedostojnost da Te smijem s ljubavlju zazivati kao svoju Majku i da pun ufanja pohrlim u zaklon Tvoje majčinske zaštite. Od sada odlučujem i čvrsto namjeravam sinovski Te ljubiti, pobožno štovati i svim srcem častiti. Ti pak pokaži da si Mati, i daj da ja ustrajem biti Tvoj vjerni sin. Zapali me ognjem prave ljubavi prema Tebi. Daj da uživam Tvoju majčinsku blagost. Ravnaj mnome u svim mojim djelima. Budi mi na pomoć u svim mojim potrebama. Zaštiti me u svim pogiblima duše i tijela, poglavito mi u mojim smrtnim mukama pritekni u pomoć svojim svetim bolima. Slušaj i usliši me sada dok Te molim za onda, o blaga, o zdušna, o slatka Majko Marijo! Amen.

SPOMEN NA PRVU ŽALOST:

Tvojih Sedam žalosti, Sad Marijo, dok promišljam, S Tobom trpjet napore, S Tobom mrijeti željkujem. Ani starost uzdiše A bol obara Šimuna, Mač jer boli Srce Ti Gle, s kraja na kraj probada Prežalosna Djevice Marijo, koja si probodena mačem neizmjerne boli kada je Šimun prorekao trpljenje Tvoga Sina, izmoli mi, da zbog počinjenih grijeha i moje srce probode bol duboke i iskrene skrušenosti. Amen.
Zdravo Marijo…

SPOMEN NA DRUGU ŽALOST:

Bježiš, Majko s djetetom Na ruci, dragim bremenom, I Sjaj toli sunčani Sad noću hoćeš sakriti. Utok ti je Egipat, Za tvoje zaklon ljubljene; Nilu sad na žalima, Gle, nestaješ u bolima. Prežalosna Majko Marijo, koja si zbog okrutnosti silnika Heroda s ljubljenim Isusom bježala u nepoznatu i tuđinsku zemlju Egipat, izmoli mi da ozbiljno popravim svoj život te da se klonim i da pobjegnem od svih grijeha. Amen.
Zdravo Marijo…

SPOMEN NA TREĆU ŽALOST:

U stvarima Očevim Da Sinu bit je ne znajuć, Tri se dana vidjelo Gdje bljediš poput ljiljana. Zov Tvoj tijesnim putima: Sine!- zrakom je jecao. Boli Tebi navala Reć ostalo ne davaše. Prežalosna Djevice Marijo, koja si s najvećim strahom i boli Sina što je bio ostao u Hramu tražila kao izgubljena, izmoli mi da Ga i ja tražim s neprestanom brigom srca, pa da ga i sretno nađem i da zaslužim od Njega zadobiti svu utjehu. Amen.
Zdravo Marijo…

SPOMEN NA ČETVRTU ŽALOST:

Nosi gredu drvenu Gle, Isus, bičem biju Ga. Majko, eto znamena Kom potom će protivit se. Križ ON, jao dok nosi, Sve tijelo krv mu oblijeva. A srce Ti Majko sad Potaplja se u bolima. Prežalosna Majko Marijo, koja si susrela svog ljubljenog Sina što se pod težinom Križa i obliven krvlju uspinjao na brdo Kalvariju, izmoli mi da radosno noseći križ poteškoća idem Njegovim stopama, te naposljetku po Njemu vječnu sreću steknem. Amen.
Zdravo Marijo…

SPOMEN NA PETU ŽALOST:

Kalvarija ljubavi I žalosti je vinograd. Gle tjesci vinogradski, Gle čavli, kruna trnova. Isus tu dok pribit je, Dok Križa tjesak pritište, Ljubav bolju ranjena Mariji tišti srdašce. Prežalosna Majko Marijo, koja si gledajući boli svoga Raspetoga Sina, pretrpjela najveće mučeništvo srca, izmoli mi da se po nepresušnoj ljubavi i iskrenoj boli duše sav u srce usiječe Onaj koji je radi mene sav bio na križ pribit. Amen.
Zdravo Marijo…

SPOMEN NA ŠESTU ŽALOST:

Marijo, dok stjena je, Bol osjetiv, raspuknuta, A dan ko noćca crna Tuži, srce Ti cjepa se. Ude s drva skinute, No ude već beživotne, Krilom nježno topliš Mu I rijekom pereš žalosti. Prežalosna Majko Marijo , koja si od prevelike boli zapala u gotovo smrtnu muku primivši u majčino krilo predragoga svoga Isusa neizbrojivim mukama smrti predana, izmoli mi da ga i ja uvijek pobožno primam i da ga neugasivim žarom ljubavi mognem zadržati. Amen.
Zdravo Marijo…

SPOMEN NA SEDMU ŽALOST:

Sinu dok pokopanom Kamen na grob navaljen je, Marijo od premnoge Boli- život Ti zamire. Šapćeš tužnim šapatom Do spilje sjedeć pogerbne. Ječiš poput grlice, Plačeš poput golubice. Prežalosna Majko Marijo, koja si os svoga preslatkoga Sina, oduzeta Tvomu pogledu i s Tvog krila te u grob položena, suzama najdublje boli i plačem popratila: izmoli mi, da se u sutrpnoj tuzi Tebi pobožno pridružim na zemlji, te na koncu zavrijedim s Tobom se suradovati na nebu. Amen.
Zdravo Marijo…

Možda te zanima i ova devetnica: Velika Devetnica Srcu Isusovu

Izmolite i ove molitve svecima