Devetnice, Molitve

Devetnica za obitelj

devetnice_Devetnica za obitelj

Moliti se za svoj brak i svoju obitelj može biti jedna od najvažnijih stvari koje ste učinili za sklad vaše obitelji. Mi vjerujemo da samo Bog može stvarno promijeniti ljude, te da Bogu ništa nije nemoguće. Molitva je ona koja čuva obitelj na okupu. Molitva je blagoslov bračnih supružnika i pomoć u krizama i bračnim nevoljama.

Tijekom devetnice svaki se dan moli za oslobođenje od jednoga određenog čvora grijeha koji guši naš narod i naše obitelji. Nakon početne molitve za pojedini dan, izmoli krunicu u zajedništvu obitelji, prijatelja, u župi ili molitvenoj zajednici, ili sam osobno.

  1. dan – čvor nevjere i nepouzdanja

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Majka vjere, danas te molimo da razvežeš u našemu narodu i našim obiteljima čvor nevjere i nepouzdanja u Boga te odvajanja od Crkve. Oslobodi nas ovoga čvora grijeha koji nas sputava da primimo Božja obećanja i milosti! slijedi molitva krunice…

  1. dan – čvor kulture smrti

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Majka živih, danas te molimo da oslobodiš naš narod zadaha kulture smrti. Raskini lance koji sputaju naše obitelji da se otvore daru života te da postanu mjesta posvećenja i ljubavi. Majko živih, izmoli nam snagu da poštujemo i branimo svaki ljudski život od njegova začeća sve do prirodne smrti!

  1. dan – čvor pesimizma i beznađa

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Zvijezda jutarnja, danas te molimo da oslobodiš naš narod i članove moje obitelji, napose mlade duha pesimizma i beznađa. Razveži ovaj čvor koji priječi mlade da se u nadi i radosti života zauzmu za istinske vrijednosti u našemu društvu!

  1. dan – čvor nepraštanja

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Kraljica mira, danas te molimo da razvežeš sve čvorove nepraštanja i podjela u našemu narodu, zajednicama i obiteljima. Ulij u naša srca duh jedinstva i ljubavi kako bismo se zajedničkim snagama zauzeli za sveopći vjerski i društveni preporod hrvatskoga naroda i svih naših obitelji!

  1. dan – čvor socijalne neosjetljivosti

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Djevica siromaha, danas te molimo da razvežeš čvorove grijeha koji uvjetuje sve veće socijalno raslojavanje našega društva. Majko, iscijeli rane nastale nepravednom raspodjelom bogatstva i ulij u naša srca revnost da skrbimo za siromašne i ugrožene!

  1. dan – čvor nacionalnoga srama

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si velika nada hrvatskoga naroda, danas te molimo da razvežeš čvor odnarođivanja, iskrivljavanja istine o povijesti ovog naroda te iseljavanja iz domovine. U najtežim trenucima naše povijesti opstali smo jedino zahvaljujući tvome moćnomu zagovoru. Ne napuštaj nas, naša najvjernija Odvjetnice, ni u ovim teškim vremenima!

  1. dan – čvor korupcije

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Ogledalo pravde, danas te molimo da nas oslobodiš čvora korupcije koji guši naše društvo. Daj nam snage da odbacimo duh nepoštivanja zakona i pristajanja na kompromise!

  1. dan – čvor struktura grijeha

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Prijestolje mudrosti, danas te molimo da se politički, akademski i medijski život našega društva oslobodi struktura grijeha koje priječe njegov razvoj u skladu s Božjim zakonima. Kraljice proroka, izmoli nam muškarce i žene pune Duha Božjega koji će voditi naš narod prema pravednosti i miru!

  1. dan – čvor obezvrjeđenja obiteljskog života

Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Kraljica obitelji, danas te molimo da razvežeš čvor grijeha koji obezvrjeđuje brak i uništava naše obitelji, a svezan je duhom hedonizma i relativizma. Kraljice obitelji, izmoli nam pobjedu u trajnoj borbi za zaštitu naših obitelji!

Kompletnu listu devetnica pronađi ovdje: Devetnice

Izmolite i ove molitve svecima

One thought on “Devetnica za obitelj

Comments are closed.