Devetnice, Molitve

Devetnica svetom Ivanu Krstitelju

devetnice_Devetnica svetom Ivanu Krstitelju

Prvi dan devetnice svetom Ivanu Krstitelju

Uvodna molitva

Oče svjetlosti, pravo svjetlo dolazi samo od Tebe. Učini me kroz ovu devetnicu sposobnim da ga primim i da me svega prožme. Daj mi tu milost da Tebe u svecima upoznam, ljubim i u Tvojoj ljubavi budem sretan. Po Kristu Gospodinu našem neka tako bude! Amen.

Molitva prvoga dana svetom Ivanu Krstitelju

Grešan sam, moj Gospodine. Koliko sam trebao moliti a nisam, molitvom sam se trebao dizati u pravednosti i svetosti, jer si rekao Isuse: «treba moliti i nikada ne prestajati« Sav sam u grijesima, starim i opakim navikama, rastresen i zapleten u ljubavi svijeta, a sve je to što nisam bio ustrajan u molitvi, zato bivam pred Tobom, ali ne mislim na to. Nedostaje mi pobožnosti, pouzdanja i strahopoštovanja.

Pokajanje

Oprosti mi, o Bože, što sam toliko neustrajan! Žao mi je što sam lijeno molio, a čitave sate se zabavljao sa drugima, a razgovor sa Tobom mi brzo dosadio, iako znam da ćeš mi dati sve što molim ako ustrajem. Ljubit ću molitvu, vjerno ću je obavljati, ma kakav posao imao. Molitva će mi biti najvažnija od svega. Nikada više neću biti lijen i mlitav, nemaran u mojim dužnostima. Odlučujem odmah sa sebe zbaciti lijenost te postati revan. Želim i hoću činiti sve dobro kako bi sve više omilio dragom Bogu.

Molitva za zagovor svetog Ivana Krstitelja

Sveti Ivane Krstitelju, dolazim pred Tebe lijen, trom, mlak, a Ti znaš da se sve to gadi Gospodinu. Molim Te da mi svojim zagovorom izmoliš milost žarke ljubavi prema nebeskom Liječniku, koji će me Tvojim zagovorom sigurno izliječiti, te nijedne rane neće na meni i u meni ostaviti, ako budem uzimao Njegove lijekove i imao Tvoju zaštitu. Sveti Ivane Krstitelju od Boga poslani, pomozi mi svladati moju lijenost, mlitavost, nevjeru i malodušnost!

Glasnice Božji, posvećeni u utrobi majčinoj prisutnošću Blažene Djevice Marije, molim Te za milost (reci svoju potrebu) u ovoj devetnici, da mi se smiruješ i svojim zagovorom izmoliš potrebnu milost za koju Te od srca molim. Amen.

5x Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

Litanije Svetog Ivana Krstitelja

Drugi dan devetnice svetom Ivanu Krstitelju

Molitva drugog dana svetom Ivanu Krstitelju

Koliko se moram samo sramiti što sam već toliko puta izgubio milost Božju, i tako zaslužio izgubiti Boga zauvijek svojim smrtnim grijesima. Tisuću Ti puta zahvaljujem, o Bože moj, za nezasluženu milost, da me nisi zauvijek odbacio, i sačuvao od tako užasne kazne, koju sam toliko puta zaslužio.

Pokajanje

Bože moj, žalim iz sveg srca za svaku izgubljenu milost i od sada Te želim ljubiti čisto i vjerno, s Tobom se sjediniti, da me više ništa ne odijeli od Tebe.

Odluka

Volim izgubiti sve na svijetu nego da izgubim Boga. Bolje izgubiti sve prije, nego da Boga uvrijedim, i najmanjim grijehom koji krči put grijehu smrtnome.

Molitva za zagovor svetog Ivana Krstitelja

Sveti Ivane Krstitelju prilikom Tvoga rođenja događala su se čudesa, molim za Tvoj zagovor zbog tolikih propuštenih milosti i poziva koje je Bog upućivao meni, a ja odbijao. Molim Te, veliki i čudotvorni zagovornice kod Boga, da mi izmoliš milost da me ljubav Božja neprestano privlači, živu vjeru, čežnju za nebom, a sve varave zabave što donose nesreću i zaslijepljenost mogu zauvijek odbaciti. Amen.

5x Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

Litanije Svetog Ivana Krstitelja

Treći dan devetnice svetom Ivanu Krstitelju

Molitva trećeg dana svetom Ivanu Krstitelju

Gospodine, ostajem miran iako znam da ćeš otkriti moje grijehe i opačine svim anđelima i svim ljudima, te će svi posve jasno moći gledati stanje moje savjesti, sve tajne misli i djela, koja sada prikrivam. O, kada bih to sve uzeo ozbiljno, kako bih onda mogao ponovno otići u grijeh, a sada se pred samim ispovjednikom ispričavam i uljepšavam. Bojim se da svijet moje grijehe ne bi saznao, ah na Božjem sudu će to svi saznati i osuditi me skupa sa Vječnim Sucem ako ih pokorom ne izbrišem. O Bože moj, vječna Istino, što ću reći kada se na sudnji dan otkriju sve opačine moje, neću moći ništa prikriti, opravdati, uljepšati, niti poboljšati. Kako ću samo moći izdržati gledajući sam grijehe svoje u svoj gadosti i rugobi njihovoj.

Pokajanje

Milosrđe, Gospodine, milosrđe! Smiluj mi se, Isuse, sine Davidov! Smiluj mi se, Isuse sine Marijin! Sagriješio sam i uvrijedio Tebe, Gospodara života i smrti. Ali neću duhom klonuti, jer Ti si po proroku rekao: «Neću smrti grešnika, nego da se obrati i živi.»

Odluka

Ne želim imati više nikakve neuredne želje, nego hoću neprestano moliti: Tvoja volja neka se ispunja na meni, po meni i od mene.

Molitva za zagovor svetog Ivana Krstitelja

Sveti Ivane Krstitelju, uzore svetosti izmoli mi milost kod vječnog Suca da me ne pogubi, nego da mi udijeli milost da svoje grijehe oplakujem. Izmoli mi spasonosan strah, živu uspomenu na sud Božji, da ne griješim nikada više, te zadobijem milost da sveto živim te veselo pred Njega dođem. Amen.

5 x Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…

Litanije Svetog Ivana Krstitelja

Četvrti dan devetnice svetom Ivanu Krstitelju

Molitva četvrtog dana svetom Ivanu Krstitelju

Gospodine, iz opake moje navezanosti proistječu mnoge moje pogreške. Često gledam stvari koje zadovoljavaju pohlepu moju, iako one ništa ne vrijede. Svjestan sam da mi moja navezanost na bogatstvo priječi da mogu puno raditi za nebo, za spas svoje duše, pomoć bližnjemu kao i spasu drugih duša. Ne mogu uvidjeti da se upravo iz takve navezanosti rađaju svi moji grijesi te tako činim veliki grijeh propusta, grijeh protiv ljubavi i Tvojih zapovijedi.

Pokajanje

Oprosti mi moj Isuse, svaki grijeh propusta, posebno u onim trenucima kada sam mogao činiti dobro a nisam.

Odluka

Bože, neću više biti navezan na blago ovoga svijeta, niti ga cijeniti, niti ljubiti, niti ga silovito tražiti.

Molitva za zagovor svetog Ivana Krstitelja

Sveti Ivane Krstitelju, Ti si prije svog rođenja čuo glas Majke Spasiteljeve i još u utrobi majčinoj pozdravio Otkupitelja svijeta time što si proročki zaigrao. Svojim začećem si oslobodio majku svoju od neplodnosti, a svojim rođenjem si razvezao jezik svome ocu. Jedini si od proroka pokazao Otkupitelja svijeta. Štujem te kao Preteču, želim širiti Tvoje štovanje oko sebe, jer znam da nitko nije sposobniji od Tebe da neprestano pripravlja dolazak Isusov. Molim Te i vapim, kao velikom čudotvorcu, pogledaj na sve one roditelje koji traže milost da imaju radost u rođenju svoga djeteta (reci koje roditelje, ili svoju osobnu želju) a Tvojim zagovorom dožive ljepotu i radost u njegovom rođenju, te ga odgajaju u vjeri i nauci Isusa Krista, veličajući Tvoj moćni zagovor. Amen.

5x Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…

Litanije Svetog Ivana Krstitelja

Peti dan devetnice svetom Ivanu Krstitelju

Molitva petog dana svetom Ivanu Krstitelju

Kako će samo strog biti Sud Tvoj, Gospodine. O vječni Suce koji ćeš moj život točno istraživati, što sam govorio, što sam radio, što sam vlastitom krivnjom propustio. Nema ništa što se neće ispitati. Ti si vječni Suce sama Mudrost i Svjetlost i znam, pronaći ćeš sve ono što je tajno i skrovito u mom srcu. Znam Gospodine Isuse Kriste da neće postojati ni jedna neuredna misao, za koju Ti ne bi znao i koju ne bi iznio na vidjelo. Jao ga se meni kada vidim svu opačinu svoju. U tvojim očima gledat ću svoje poglede, u rukama svojim nepravde, u ustima svojim laži, svoja ogovaranja, klevetanja, i sve neistine. U tijelu svome budnost, i u pogledu na Tvoju nevinost razabrat ću strašne nepravde i krivnje svoje! Kako ću samo moći izdržati kada to sve budem gledao na Tebi kao ljagu koja Te unakazuje i izaziva srdžbu Tvoju. Kako ću stati pred Tebe, moj Isuse, kada se već sada prikrivam da se ne bi saznalo kako je opako srce moje.

Pokajanje

Isuse, Sine Davidov, smiluj se, meni grešniku! Presveto Srce Isusovo, imaj samilosti prema meni! Marijo, Majko, Utočište grešnika, moli za mene bijednoga!

Odluka

Odlučujem se da ću od ovoga dana strogo ispitivati svoju savjest i bdjeti sam nad sobom.

Molitva za zagovor svetog Ivana Krstitelja

Sveti Ivane Krstitelju, putokaze vječnog života, izmoli mi vječnu milost da mogu spreman doći pred vječnog Suca. Molim Te žarko napuni sada moju dušu svetim strahom da se ne bojim kada dođem na strašni sud. Amen.

5 X Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…

Litanije Svetog Ivana Krstitelja

Šesti dan devetnice svetom Ivanu Krstitelju

Molitva šestog dana svetom Ivanu Krstitelju

Bože moj, koliko se moram stidjeti pred Tobom. Uvijek imam opravdanje iako govorim na Tvoju čast, promišljam da li će to biti u moju korist. Ako što dobro činim običajem proračunavati, da li neće patiti moj dobar glas, da me neće svijet osuditi, da me za sve to ne zadesi neka vremenita šteta ili kakva suproština. Uvijek se želim zauzeti za Tebe samo onda kada će svatko moj postupak hvaliti, odobravati, kad mi nije preteško, niti kada bi se kakva žrtva od mene zahtijevala.

Pokajanje

Kajem se, Bože moj, što sam to toliko puta radio. Oprosti mi što sam uvijek sebe cijenio, kao da sam prvi i najbolji od svih, te tako tražio svoju čast.

Odluka

Želim popraviti svoj život i djelima očitovati svoju vjeru, učiniti mnogo dobrih dijela, raditi za Nebo. Svim srcem želim zagrliti vjeru odlučnom voljom, tako da vjera vodi moja dijela.

Molitva za zagovor svetog Ivana Krstitelja

Sveti Ivane Krstitelju, preporučujem Ti svoje duhovne potrebe i molim Te da mi izmoliš milost da Isusa što bolje upoznam, ljubim i slijedim. Zahvaljujem Ti tisuću puta na prekrasnim riječima što si mi ih dao, Tvoj me primjer potiče da moram govoriti uvijek istinu na slavu Božju, iako bi me svijet radi toga progonio i osudio.

5 x Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…

Litanije Svetog Ivana Krstitelja

Sedmi dan devetnice svetom Ivanu Krstitelju

Molitva sedmog dana svetom Ivanu Krstitelju

O Bože moj, valja mi se tresti od pakla, budući da je pakao mjesto vječnih muka, gdje su najstrašnije grozote, vječno i neprestano psovanje, proklinjanje i mržnja Boga. Zauvijek gorjeti u paklu je strašno, i još strašnije svoga Boga nikada više ne gledati i uživati. O Bože moj, kako sam samo lud kada sam te toliko puta mogao uvrijediti i tako se svojom zloćom izlagao strašnoj pogibelji vječnog prokletstva.

Pokajanje

Ponizujem se, o Bože moj, pod Tvojom najsvetijom pravednosti, oprosti mi i smiluj se, Tvoje milosti nisam dostojan.

Odluka

Pakao neka mi od sada lebdi pred očima, da se potaknut ovom mišlju iz sveg srca kajem i počnem mrziti svaki grijeh.

Molitva za zagovor svetog Ivana Krstitelja

Sveti Ivane Krstitelju, ljubitelju naših duša izmoli mi milost nutarnje promjene moje duše i moga srca i od strašnih paklenih muka sačuvaj, a od svakog smrtnog grijeha zaštiti. Amen.

5x Oče nas, Zdravo Marijo, Slava Ocu…

Litanije Svetog lvana Krstitelja

Osmi dan devetnice svetom Ivanu Krstitelju

Molitva osmog dana svetom Ivanu Krstitelju

Gospodine, znam da od svih djela milosrđa nema djela izvrsnijeg od toga da se spasi duša iz sotonskih kandži i opet postane dijete Božje. Ništa ne činim, samo gledam sebe i ne brineći se za moju slabu vjeru. Patnje izbjegavam što najbolje mogu, umjesto da se veselim i radujem što imam tako dobrog Pastira. Jao ga se meni na sudu Božjem kada mi budeš predbacio moju nemarnost i kada me budeš strogo ispitivao što se za spas bližnjega nikako nisam brinuo, premda si Ti Bože to od mene tražio.

Pokajanje

Tisuću puta Te molim, oprosti mi, moj Isuse, kada sve što radim ne pitam za savjet Tvoga Svetoga Duha, nego radim po svojoj volji i svojim sklonostima, pa stoga ni ne napredujem u kreposti niti pridobijem koju dušu za nebo.

Odluka

Ne želim ništa od sada poduzimati, a da prvo ne zazovem Duha Svetoga, da mogu za sebe i za bližnjega svoga uspješno i spasonosno raditi. U duhu ljubavi ću opominjati i opomene primati.

Molitva za zagovor svetog Ivana Krstitelja

Sveti Ivane Krstitelju, predajem Ti dušu svoju, da vazda bude u Tvojim rukama, da s njom upravljaš i Tvojim zagovorom dođem do spoznaje da cijenim dušu svoju, shvaćajući da ništa tako nije vrijedno kao ona. Budi moj pomoćnik a mene učini revnijim za spas duša, te više nikada ne ostanem miran vidjevši svoga brata i sestru u grijehu a ne nastojim opomenuti, ukoriti, za njih moliti i pokoru vršiti kad sto sagriješe i time posvjedoćiti pravu ljubav prema bližnjemu i Bogu, imajući u vidu da više vrijedi pridobiti jednu dušu nego zadobiti čitav svijet. Ne dopusti mi nikada da živim samo za sebe niti da umrem za samog sebe. Sveti Ivane, pretečo Kristov, izmoli mi tu milost.

5 x Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…

Litanije Svetog Ivana Krstitelja

Deveti dan devetnice svetom Ivanu Krstitelju

Molitva devetog dana svetom Ivanu Krstitelju

O Bože moj, prema veličanstvu tvome ja sam ništica. Koljena prigibam pred Tobom i ispovijedam da sam grešan i da se ničim opravdati ne mogu. Jedino što mogu učiniti to je da se pouzdam u Tvoje milosrđe, jer ako mi se ne smiluješ pogiboh. Zahvaljujem Ti do sada što nisam pao u ruke Tvoje pravednosti, te bi već bio u užasnim mukama gdje bi mi se sami vragovi radovali. Jedva da bi osuda bila izrečena, a oni bi mi se rugali, gnjavili, zlostavljali, ismijavali, i grozno me mučili. Zahvaljujem Ti milosrdni Isuse, što me do sada sačuva od vječnog ognja i jauka, plača i škrguta zuba. Amen

Pokajanje

Milosrdni Isuse, oprosti mi svaku moju oholost i nadutost, svako moje isticanje sebe i zataju Tebe.

Odluka

O Isuse, Milosrđe moje, hvala Ti za Tvoju strpljivost Započet ću od danas svet život, i sve ću radi svojih grijeha prihvatiti i primiti, kao pokoru i brinut ću se od sada da ne prijanjam uz one stvorove koji me zavedoše na grijeh.

Molitva za zagovor svetog Ivana Krstitelja

Hvalospjev Zaharijin (Lk 1.68-79)

Blagoslovljen Gospodin, Bog Izraelov,

što pohodi i otkupi narod svoj, podiže nam snagu spasenja

u domu Davida sluge svojega, kao što obeća na usta

svetih proroka svojih odvijeka: spasiti nas od neprijatelja naših

i od ruke sviju koji nas mrze: iskazati dobrotu očima našim

i sjetiti se Saveza svetoga svojega, zakletvom kojom se zakle Abrahamu,

ocu našemu: da će nam dati

te mu, izbavljeni iz ruku neprijatelja, služimo bez straha

u svetosti i pravednosti pred njim u sve dane svoje.

Da pružiš spoznaju spasenja narodu njegovu po otpuštenju grijeha njihovih,

darom premilosrdnog srca Boga našega po kojem će nas pohoditi

Mlado Sunce s visine, da obasja one što sjede u tmini

i sjeni smrtnoj, da upravi noge naše na put mira.

Slava Ocu…

Sveti Ivane Krstitelju, Ti pozivaš da slijedim Krista, da idem za Njim, i želiš biti moj vodič. Na kraju ove Devetnice, želim Ti iz sveg srca zahvaliti za sve milosti koje ćeš mi isprositi od Milosrdnog Srca Isusovog svojim zagovorom, prikazujući mu svoj život od navještenja i rođenja do mučeničke smrti. Moje srce je radosno jer ima velikog zagovornika na nebu i čvrsto vjerujem da ču zadobiti Tvojim zagovorom milost za koju Te u ovoj Devetnici molim. Amen.

5 x Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…

Litanije Svetog Ivana Krstitelja

Molitva na kraju devetnice svetog Ivana Krstitelja

Zahvaljujem Ti, Oče, na svim Tvojim darovima. Molim Te: svojim poticajima prethodi sve moje djelovanje i prati ga svojom pomoću. Kao što sam s Tobom započeo tako da po Kristu s Tobom i sve završim. Amen.

Izmolite i ovu devetnicu: Devetnica Gospi od anđela

Izmolite i ove molitve svecima