Molitve, Molitve svecima

Molitva svetom Ivanu Krstitelju

Molitva svetom Ivanu Krstitelju

Poslušajte molitvu Molitva Svetom Ivanu Krstitelju

Pogledajte molitvu Molitva Svetom Ivanu Krstitelju

Molitva svetom Ivanu Krstitelju, prvom mučeniku Novog saveza, pomoći će vam pri zazivanju rajske slave i vječnog života.
O slavni Ivane Krstitelju, koji si se još kao dijete povukao u pustinju i tamo živio isposničkim životom, izmoli nam molimo te, milost da uvijek živimo odijeljeni od ovoga svijeta, barem srcem, kad već nismo tijelom, da te trajno žrtvujemo i obraćamo.
O slavni Ivane Krstitelju, koji si prvi prepoznao i proglasio Isusa Krista pravim Jaganjcem Božjim koji oduzima grijehe svijeta, izmoli nam, molimo te, da uvijek najprije nastojimo proslaviti našega Otkupitelja Isusa Krista i da vjerno slijedimo sve ono što nas se On udostojao poučiti.
O slavni Ivane Krstitelju, koji si imao čast biti prvim mučenikom Novog saveza, prignuvši s velikom radošću svoju glavu pod smrtni mač, izmoli nam, molimo te, da uvijek poput tebe budemo spremni žrtvovati i vlastiti život za obranu istine i za slavu Isusa Krista, kako bismo si završivši smrću ovaj krhki i nesretni život, u rajskoj slavi osigurali vječni i blaženi život u zajedništvu s tobom, o blaženi Pretečo Mesijin, kao i s anđelima i svim Svetima.
Amen.
Oče naš

Kompletnu listu molitvi svecima pronađi ovdje: Molitve svecima

Izmolite i ove molitve svecima

One thought on “Molitva svetom Ivanu Krstitelju

Comments are closed.