Molitve, Molitve svecima

Molitva svetom Josipu Kupertinskom

molitve svecima_Molitva svetom Ivanu Evanđelistu

Molitva svetom Josipu Kupertinskom, tzv. letećem svecu moli se prije ispita. Služi kako bi stekli blagoslov i ostvarili uspjeh na ispitu.

Molitva svetom Josipu Kupertinskom

Prva molitva

Sveti Josipe Kupertinski, student sam i kucam na vrata tvojega srca i molim te za tvoju zaštitu i zagovor.

Pomozi mi da dobro i valjano živim u ovoj etapi života. Moli za mene Gospodina, da shvatimo koliko je ovaj trenutak studiranja ključan i da me priprema kako bih mogao ostatak života služiti bližnjima.

Daj da tijekom ovih godina steknem potrebne vještine i da nijedan moj talent ostane pokopan u lijenosti, nego da postane dar za druge. Usrećivanje drugih učinit će i mene sretnim jer će u mojemu srcu prebivati Božja ljubav.

Amen.

Druga molitva

Dobri Bože, zahvaljujem Ti na svim darovima koje mi daješ. Udijeli mi milost da se uvijek njima služim Tebi na slavu, za svoje posvećenje i na dobro drugih.

Daj da uvijek budem radosna srca. Blagoslovi moje roditelje i bdij nad mojim učenjem.

Prosvijetli moje učitelje, nastavnike i profesore, a budi na pomoć i mojim školskim prijateljima i prijateljicama.

Utječem Ti se po zaslugama i po zagovoru sv. Josipa Kupertinskoga, koji je i sam iskusio teškoće učenja i tjeskobe ispita, ali je doživio i radost da za svoj trud – uz pomoć svoje drage nebeske Majke Marije – bude nagrađen.

Molim Te, vodi moju pamet, učvrsti moju volju i potakni velikodušnu zauzetost, da tako ispunim svoje dužnosti i zaslužim uspješno položiti ispit pred kojim se nalazim.

Amen.

Ova molitva je znana i kao molitva prije ispita, molitva za ispit i molitva roditelja svetom Josipu Kupertinskom.

Kompletnu listu molitvi svecima pronađi ovdje: Molitve svecima

Izmolite i ove molitve svecima