Molitve, Molitve svecima

Molitva svetom Jakovu

Molitva svetom Jakovu

Poslušajte molitvu Molitva Svetom Jakovu

Pogledajte molitvu Molitva Svetom Jakovu

Izmolite molitvu svetom Jakovu – jednom od dvanaest apostola.
Sine groma, kako te Isus od milja nazvao, molimo te, pohitaj nas blagosloviti. Tebi se apostolu Kristov utječemo u svojim boljkama…
Žrtvo mača, glavo blažena na slavu Kristovu odrubljena, ratniku za dobro, velikodušno srce, službujući svjedoku Isusove ljubavi, gorljivi navjestitelju evanđelja sveti Jakove Zabedejev, naredi životnim munjama i kišama da se zaustave.
Svjetlost Kristova neka prodire u naša srca molitvena. Izmoli nam oprost, utjehu i uslišanje molitvi kod ljubljenog Gospodina.
Napoji ožednjele iz svoje ukrasne tikvice, koja ti je simbol… Zagovaraj nas kod Gospe od stupa, koja ti se ukazala kada si skrušeno molio i rekla ti da joj izgradiš Crkvu.
Na tom stupu položi sve naše prošnje, neka ih čita Bogorodica i odluka o njihovom uslišanju bude u Očevoj svetoj volji. Zaštitniku našeg ljubljenog Bilaja, Španjolske i ostalih mjesta u svijetu, moli za nas Zaštitniku ratnika i vitezova, apoteka, kožara, ratara i voćara.
Ojunači nas za dane buduće… U školjku nebesku položi naše suze kao bisere, da naši vapaji blagoslove Svevišnjeg, milostiv nam budi u patnjama zemaljskim. Nauči nas poniznosti i gorljivoj ljubavi za Gospodina, budi nam putokaz ako zalutamo.
Budi nam kompas ribaru lađe Kristove. U moru ovozemaljske tuge darivaj nas svetim iznenađenjima… Blagoslovom svojim i molitvom svojom pred Svevišnjim, ispuni naša srca.
Amen.
Sveti Jakove – moli za nas!

Kompletnu listu molitvi svecima pronađi ovdje: Molitve svecima

Izmolite i ove molitve svecima