Devetnice, Molitve

Devetnica svetoj Riti

devetnica svetoj riti
Devetnica svetoj Riti – svetici nemogućega
Tijekom devet dana moli se posebna molitva za svaki dan, a nakon toga slijede krunica svetoj Riti i litanije svete Rite.


1. dan devetnice svetoj Riti

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen Sveta Rito, moje brige me vode k tebi. Pun pouzdanja obraćam se tebi. Ti si nazvana pomoćnicom u bezizlaznim situacijama, jer si ti već pomogla ljudima koji su tražili tvoj moćni zagovor. U svom mučnom i poniznom životu ti si puno ljubila i zbog te ljubavi Gospodin će uslišati naše molitve.

Sveta i blagoslovljena Rito, tvoje molitve vrijede pred Bogom, zato te molim da tvoj sestrinski zagovor bude uz ovu moju potrebu [izrecite potrebu]. Ti si bila jedna od nas, a sada te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu: Dokle god nam Bog ovdje daje život, dajmo hvalu svetoj Riti. Uvijek je slavljena Rita na nebu okrunjena.

2. dan devetnice svetoj Riti

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Sveta Rito, ti si Svetica u bezizlaznim situacijama. Ti si ona koju pozivam u teškim trenucima mojega života. Tako su te nazvali oni koji su doživjeli tvoj moćni zagovor. I ja te želim tako nazivati, vjerujem u tvoju pomoć i ljubav.

Ta ljubav može toliko mnogo toga učiniti pred Bogom, za moj život i ovu moju potrebu [izrecite potrebu]. Molim te, draga svetice, zagovaraj me sestrinski pred Onim koji daje tolika dobra. Preko tebe On će mi pomoći i dati potrebno, jer tome se nadam u živoj vjeri, koju prinosim tebi. A ti mi, sveta Rito, izmoli milost čistoće moga srca pa će onda biti i moja molitva pred Bogom učinkovita.

Ti si bila jedna od nas, a sada te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu. Dokle god nam Bog ovdje daje život, dajmo hvalu svetoj Riti. Uvijek je slavljena Rita na nebu okrunjena.

SLIJEDI: Krunica svetoj Riti i Litanije svete Rite.

3. dan devetnice svetoj Riti

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Tvoj životni put, sveta Rito, bio je pun patnje. Gospodinov kalež je bio dio te patnje. Nije te mimoišla nijedna bol. Iz svoga iskustva znaš samo za patnju i brige. Tako možeš razumjeti moju teškoću i molitvu. U tvojoj prisutnosti raste moje pouzdanje u tvoju pomoć kod Milosrdna Oca.

Gospodin te u teškim tvojim patnjama obdario mnogim znakovima, da ih mi poslušamo, novu nadu crpimo. Zbog toga se obraćam tebi; moli sestrinski Svevišnjega za ovu moju potrebu [izreci potrebu]. Ti si bila jedna od nas, a sada te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu; molim te, pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu. Dokle god nam Bog ovdje daje život, dajmo hvalu svetoj Riti. Uvijek je slavljena Rita na nebu okrunjena.

SLIJEDI: Krunica svetoj Riti i Litanije svete Rite.

4. dan devetnice svetoj Riti

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Sveta Rito, ti si bila jedna od nas. Ti si se osjećala kao i mi. Ti si se kao mi trebala suočiti s teškom sudbinom. U tebi je toliko ljudskog da se osjećam blizak Tebi. To mi daje nade, kada se molitvom obraćam k tebi. Ti si uvijek bila blizu Boga u dubokom i živom zajedništvu s Vječnim, zato i nas možeš voditi prema njemu. Ti nas možeš shvatiti. Molimo te pomozi nam da shvatimo i prihvatimo u ljubavi i vjernosti njegove odluke i volju.

Molim te, draga svetice, da me sestrinski zagovaraš u ovoj mojoj potrebi [izreci potrebu] i izmoliš milost da sve svoje brige prikažem Božjoj providnosti i njegovu smilovanju. Sveta Rito, sada te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu; molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu. Dokle god nam Bog ovdje daje život, dajmo hvalu svetoj Riti. Uvijek je slavljena Rita na nebu okrunjena.

SLIJEDI: Krunica svetoj Riti i Litanije svete Rite.

5. dan devetnice svetoj Riti

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Sveta Rito, pogledaj i danas na ovu moju poteškoću [izreci potrebu] koja me pritišće, tolike boli stvara… Srce je moje ranjeno, moja duša jeca, jedina si mi ti nada kao velika i moćna zagovornica.

Pogledaj na mene, mila moja Svetice, uzmi sve ono od mene što priječi da budem dijete Božje, a izmoli mi milost istinske darežljivosti i života u volji Božjoj. Ti si bila jedna od nas, a sada te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu; molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu. Dokle god nam Bog ovdje daje život, dajmo hvalu svetoj Riti. Uvijek je slavljena Rita na nebu okrunjena.

SLIJEDI: Krunica svetoj Riti i Litanije svete Rite.

6. dan devetnice svetoj Riti

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Sveta Rito, nauči me da i ja mogu rasti i osjetiti dubinu Božje ljubavi. Jaka i moćna zagovornice, koja nikada i nikoga nisi odbila tko te za Tvoj zagovor zamolio, uzmi ovu moju potrebu [izreci potrebu] u svoje ruke da u zajedništvu s tobom i u pravom duhu molim za pomoć.

Vodi me k Bogu. Nauči me moliti u ime Isusa Krista: “Dođi Kraljevstvo tvoje, budi volja tvoja…” Ti si bila jedna od nas, a sada te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu. Dokle god nam Bog ovdje daje život, dajmo hvalu svetoj Riti. Uvijek je slavljena Rita na nebu okrunjena.

SLIJEDI: Krunica svetoj Riti i Litanije svete Rite.

7. dan devetnice svetoj Riti

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Sveta Rito, pred našim najsvetijim Bogom svatko stoji kao grešnik. I ja sam jedan od njih. U ovoj brizi i potrebi [izreci potrebu] shvatio sam kako sam ovisan o Bogu i njegovoj pomoći.

Koliko sam samo puta u svom životu bio neposlušan Bogu i tražio samo svoju prednost. Sada to shvaćam i spoznajem svoj grijeh. Ja se kajem i Gospodin mi je oprostio u svojoj velikoj milosti, ali korijeni leže duboko negdje u mojoj unutrašnjosti, pomozi mi da se potpuno predam Gospodinu i prihvatim volju Božju. Kroz tvoju molitvu, sveta Rito, dozivam milost Božju na sebe i za sve ono što molim da mogu slaviti i hvaliti našega Gospodina Isusa Krista dajući i tebi srcem hvalu. Dokle god nam Bog ovdje daje život, dajmo hvalu svetoj Riti. Uvijek je slavljena Rita na nebu okrunjena.

SLIJEDI: Krunica svetoj Riti i Litanije svete Rite.

8. dan devetnice svetoj Riti

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Sveta Rito, znam da sve teškoće i patnje imaju svoj smisao. Briga i bol koju imam na svom srcu sada stavljam u tvoje ruke [izreci potrebu], vjerujući u tvoj moćni zagovor i dobivenu milost. Shvaćam sada kako cijeli moj život, lijepi i teški sati dolaze od mudroga Boga. Sada sam siguran u Božju ljubav i prisutnost. Pomozi mi da otkrijem dublje značenje ove patnje i da kroz to otkrijem smisao Božjeg plana, kako bi mogao slijediti njegovu svetu volju.

Pouči me naći rješenje i snagu u istini. Pomozi mi da se mračne i neshvatljive situacije okrenu nabolje. Tada ću biti spreman za milost Božju, njegovu srčanost i dobrotu koju ću kroz tvoj zagovor doživjeti. Ti si bila jedna od nas, a sada te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu; molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu. Dokle god nam Bog ovdje daje život, dajmo hvalu svetoj Riti. Uvijek je slavljena Rita na nebu okrunjena.

SLIJEDI: Krunica svetoj Riti i Litanije svete Rite.

9. dan devetnice svetoj Riti

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Sveta Rito, pomozi mi izdržati u poniznosti i pouzdanju u tebe sav moj teret, koji me pritišće, nevolju koja me snašla [izreci potrebu]. Zahvaljujem ti za tvoju ljubav i vjernost i molim te da danas, kao i ubuduće, vidiš moje nevolje kao svoje. Ti mi daješ spoznaju u mojim patnjama, tvoja sudbina pokazuje mi što znači biti blizu Boga kada je najteže.

Dopusti da spoznam, da postanem zadovoljniji i mirniji u mom životnom putu u vjernom pouzdanju prema budućnosti. Premila, vjerna i moćna zagovornice, zagovaraj me sestrinski pred Vječnom Mudrosti i izmoli od njega za ovu moju potrebu milost koja mi je sada potrebna. Ti si bila jedna od nas, a sada te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu. Dokle god nam Bog ovdje daje život, dajmo hvalu svetoj Riti. Uvijek je slavljena Rita na nebu okrunjena.

SLIJEDI: Krunica svetoj Riti i Litanije svete Rite.

Za veću djelotvornost izmolite i: Molitva svetoj Riti