Krunica, Molitve

Krunica svetoj Riti

krunica svetoj riti

(S razmatranjem) Bože, u pomoć mi priteci! Gospodine, pohiti da mi pomogneš!

1. otajstvo krunice svetoj Riti:

Sveta Rito, ti sad u nebu uživaš najveća dobra, ljubiteljica si patnje i trpljenja. Zbog našeg Gospodina Isusa Krista molim te pomozi i meni da i ja po tvojem zagovoru mogu sve svoje patnje i trpljenje podnijeti s ljubavlju za našega Gospodina Isusa Krista.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo (koji neka nam po zagovoru svete Rite da strpljivost u teškim trenucima života. Sveta Marija, Majko Božja…)
1 x Slava Ocu

2. otajstvo krunice svetoj Riti:

Sveta Rito, ti si slijedila zapovijedi Isusa Krista i oprostila ubojici, a sinove poticala na oproštenje; molim te, premila zagovornice i pomoćnice, pomozi i meni da i ja mogu oprostiti i srcem i dušom.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo (koji neka nam po zagovoru svete Rite da snagu da opraštamo i ljubimo svoje neprijatelje)
1 x Slava Ocu

3. otajstvo krunice svetoj Riti:

Sveta Rito, ti si ostala udovica i prihvatila sveti samostan u kojem je slatki zakon posvećenja; pomozi i meni, mila svetice, da i ja svakim danom sve više i više duhom rastem i živim na slavu Isusovu.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo (koji neka nam po zagovoru svete Rite da potrebnu čistoću duše i tijela)
1 x Slava Ocu

4. otajstvo krunice svetoj Riti:

Sveta Rito, ti si u svom utočištu tijelo stezala lancima, postom i patnjom za ljubav Gospodina Isusa Krista, molim te pomozi i meni da i ja mogu činiti pokoru, obuzdati svoje strasti, živjeti i svjedočiti ljubav Isusovu.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo (koji neka nas po zagovoru svete Rite oslobodi od svakoga zla duše i tijela)
1 x Slava Ocu

5. otajstvo krunice svetoj Riti:

Sveta Rito, onaj krvavi trn koji je probo tvoje čelo za tebe je nebeski izvor koji ublažava tvoju bol i nagrada za strpljivost koju si toliko puta pokazala u svojim životnim situacijama u naglosti i srditosti svoga muža; pomozi i meni da i ja imam potrebnu strpljivost za svoga života.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo (koji neka nas po zagovoru svete Rite oslobodi od svake naglosti i srditosti)
1 x Slava Ocu
Na svako veliko zrno moli se: O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenoga ognja i dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije tvoje milosrđe.

Kompletnu listu krunica pronađi ovdje: Krunica

Izmolite i ove molitve svecima