Krunica, Molitve

Krunica svetom Josipu

krunica svetom josipu

Ova se Krunica moli se na Gospinu krunicu.
Na križić molimo: Vjerovanje.

Na prva tri dodaje se:
• koji neka nam umnoži vjeru,
• koji neka nam učvrsti ufanje.
• koji neka nam usavrši ljubav.
Prvi desetak (i tako svaki drugi desetak)

Oče naš

Molimo: Zdravo Josipe pravedni, / zaručniče svete Bogorodice, / djevičanski Oče Isusa Krista, …

Odgovaramo Sveti Josipe, moli za nas / da po tvome primjeru sveto živimo / i u nebu vječno blaženstvo zadobijemo. Amen./

Otajstva za pojedine desetke iza riječi djevičanski Oče Isusa Krista, se dodaje:
• Kojeg si žarko volio.
• Koji je tebe slušao i ljubio.
• Za koga si marljivo radio.
• Koji je tebi u poslu pomagao

Umjesto o moj Isuse moli se:
O mili, blagi, strpljivi i ponizni sveti Josipe uzmi nas sve za svoju djecu i budi nam uvijek dobar i vjeran otac. Amen
Na kraju krunice: Bože Oče, nestvorena tvoja Riječ udostojala se u tišini zaodjenuti slabom ljudskom naravi u skrovitosti nazaretskog doma u kojem je sveti Josip bio glavar; po njegovu zagovoru stišaj u nama buku strasti, neurednih nagnuća, da svojim govorom častimo samo Tebe, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.
Sveti Josipe ti si imao veliku ljubav prema šutnji, sada evo vapim i Tebi da mi pomogneš da i ja imam šutnju kada zatreba, da u svome govoru ne pogriješim kako bi svaka moja izgovorena riječ bila Bogu na slavu a meni na spasenje, mir u mom srcu i mojoj duši, pomoć drugima a šutnja velika radost koja donosi velike plodove i vodi u put savršenosti Amen.
Zatim molimo Litanije Svetog Josipa
Pomolimo se: Bože, koji si se neiskazanom providnosti udostojao izabrati blaženoga Josipa za zaručnika presvetoj Majci svojoj, daj molimo da koga kao pokrovitelja častimo na zemlji, zavrijedimo imati zagovornikom na nebu.Koji živiš i kraljuješ u sve vijeke vjekova. Amen.

POSVETNA MOLITVA SVETOM JOSIPU

Sveti Josipe, ti brižni i sretni hranitelju najsvetijeg Djeteta, kojemu si bio djevičanski i zakonski otac – budi i meni duhovni otac. Rado ti se posvećujem i stavljam pod tvoju zaštitu. Odsada te smatram svojim ocem i zaštitnikom, a ti mene smatraj svojim djetetom i daj da osjetim djelovanje tvoje moći i ljubavi. Zato mi izmoli milost obraćenja i ustrajnosti u dobru. Daj da budem dionik tvojih kreposti. Sačuvaj u meni iskrenu i trajnu vezu s Bogom, duševni mir, duboku poniznost srca, savršeno slaganje s voljom Božjom. Izmoli mi strpljivost u poteškoćama, čvrsto povjerenje u Providnost Božju, a iznad svega goruću ljubav prema presvetim osobama Isusa i Marije, neokaljane njegove Majke. O mili, blagi, strpljivi, ponizni i sveti Josipe, uzmi nas sve za svoju djecu i budi nam uvijek dobar i vjeran otac. Amen.

Za veću djelotvornost izmolite: Devetnica svetom Josipu

Izmolite i ove molitve svecima