Krunica, Molitve

Krunica svetom Benediktu

krunica svetom benediktu

KRUNICA SVETOME BENEDIKTU
U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Slava Ocu
Sveti Benedikte, vođo i oče monaha, nado i utjeho onih koji ti se preporučuju. Stavljamo se pod tvoju moćnu zaštitu. Tebe, uzore svih kreposti, molimo da se po tvojim zaslugama dostojiš sačuvati nas od svake napasti i od svega što bi moglo naškoditi našoj duši, da izbjegavajući grijeh, nikada ne uvrijedimo neizmjernu Božju dobrotu.

Slava Ocu…

Sveti pokorniče Benedikte, diko monaha, ljiljane među trnjem, koji si postom i molitvom u samoći i tišini samostana oplakivao grijehe i tako stekao krunu slave, molimo te da se po tvojoj velikoj ljubavi prema Bogu dostojiš isprositi nam iskreno i pravo pokajanje za grijehe i nedostatke kojima vrijeđamo Boga i žalostimo Presveto Srce Njegova Sina.

Slava Ocu…

Ugodniče Božji, sveti Benedikte, ti uvijek zelena maslinova grano, plodna lozo u vinogradu Gospodnjem, molimo te da zagovaraš nas grešnike pred prijestoljem Božjim, da nas, oprostivši nam grijehe, učvrstiš u dobrim odlukama kako se nikad od Njega ne bismo udaljili.

Slava Ocu…

Moćni patrijarhu, sveti Benedikte, koji si znao odbiti napasti svijeta i izvojštiti pobjedu nad neprijateljima svoje duše, tebi se utječemo, tebe molimo i prosimo, da po tvojim zaslugama, po zaslugama tvojih učenika Placida i Maura, tvoje sestre Skolastike i svih tvojih svetih monaha i monahinja, u nama ražariš sveti žar da se uzmognemo uspješno boriti protiv napasti tijela i đavla.

Slava Ocu…

Moćni čudotvorče, uzore strpljivosti i svake kreposti, sveti Benedikte, koji si ljubavlju i samozatajom znao postidjeti protivnike svoje, isprosi i nama od Stvoritelja, u nevoljama strpljivost, u teškoćama jakost, u opasnostima ustrajnost, da sljedeći tebe, postignemo mir i spasenje.

Slava Ocu…

Ljiljane čistoće, ljubitelju siromaštva, oče poslušnosti, sveti Benedikte, isprosi nam milost da zamrzimo grijeh, a zavolimo svetu nevinost siromaštva te da, nasljedujući tebe u poslušnosti, poniznosti i podvrgavanju volji Božjoj, revno izvršimo dužnost svoga zvanja.

Slava Ocu…

Bogu ugodni, sveti Benedikte, dragocjena duhovna posudo puna blage utjehe i prave radosti, tebe je Bog obdario neizrecivim milostima. Isprosi i nama da po tvojim zaslugama živimo uvijek u ljubavi i milosti Božjoj te nas nikakva sila ne odijeli od Boga, već da nakon smrti budemo dostojni Isusa Krista.

Slava Ocu…

– Gospodin ga je ljubio i počastio
– Zaodjenuo ga je odjećom slave
Pomolimo se: Svemogući Vječni Bože, čuj naše molitve koje ti upravljamo potaknuti svetim životom što ga je tvoja milost oblikovala u tvome sluzi Benediktu. Učini nas na zemlji nasljedovateljima njegova uzornog života kako bismo na nebu bili dionici njegove slave. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
Zatim možemo izmoliti Molitvu Svetom Benediktu za zaštitu od zloga.
Zatim možemo izmoliti Litanije Svetog Oca Benedikta.

Kompletnu listu krunica pronađi ovdje: Krunica

Izmolite i ove molitve svecima