Krunica, Molitve

Krunica slavna otajstva

krunica_krunica slavna otajstva

Poslušajte molitvu Krunica slavna otajstva

KRUNICA SLAVNA OTAJSTVA

Slavna otajstva krunice se mole srijedom, nedjeljom i kroz uskrsno vrijeme.
Neka nas prema Isusu kroz ova otajstva krunice vodi Blažena Djevica Marija koja je puna milosti.

Vjerovanje
Oče naš
Zdravo Marijo (Koji neka nam umnoži vjeru)
Zdravo Marijo (koji neka nam učvrsti ufanje)
Zdravo Marijo (koji neka nam usavrši ljubav)
Slava Ocu

1. DESETAK

OČE NAŠ
10 X ZDRAVO MARIJO (Koji je od mrtvih Uskrsnuo)
SLAVA OCU

2. DESETAK

OČE NAŠ
10 X ZDRAVO MARIJO (Koji je na nebo uzašao)
SLAVA OCU

3. DESETAK

OČE NAŠ
10 X ZDRAVO MARIJO (Koji je Duha Svetoga poslao)
SLAVA OCU

4. DESETAK

OČE NAŠ
10 X ZDRAVO MARIJO (Koji je tebe Djevice na nebo uznio)
SLAVA OCU

5. DESETAK

OČE NAŠ
10 X ZDRAVO MARIJO (Koji je tebe Djevice na nebu okrunio)
SLAVA OCU

KRUNICA SLAVNA OTAJSTVA NA DRUGI NAČIN

1. Isus koji je od mrtvih uskrsnuo! Ti si Isuse treći dan nakon smrti uskrsnuo. Apostoli koji su te vidjeli uskrsloga dali su život za obranu ove istine. I ja vjerujem da život ne završava smrću. Daj mi milost da sačuvam srce čistim i ispravnim, kao što je tvoje, te da slijedim tvoj put koji se završava uskrsnućem i životom vječnim.
2. Isus koji je na nebo uzašao Isuse! Nekoliko dana nakon uskrsnuća si uzašao na nebo. I mi želimo uzaći živeći prema našim idealima, ali ne možemo bez tvoje pomoći. Daj nam tvoju snagu kako bi u našem srcu svakim danom sve više rasli darovi koje je Bog zasijao u naša srca.
3. Isus koji je Duha Svetoga poslao Marijo! Dok si razgovarala s Apostolima u Cenakulu, Duh Sveti ih je preobrazio. Puni hrabrosti, pohrlili su upaliti svijet Kristovom porukom. Dok molimo krunicu, i ti moli s nama i traži Duha Svetoga. Nauči svu djecu našega vremena moliti i živjeti krunicu kako bi se ostvarili novi Duhovi koji će preobraziti svijet.
4. Isus koji je tebe, Djevice, na nebo uzeo Marijo! Bog te uzeo na Nebo dušom i tijelom i dao ti je zadatak da nas dovedeš Isusu, da nas vodiš i štitiš. Majko, darujem ti svoje srce. Želim živjeti ujedinjen s tobom i u savezu s tobom. Neka tvoje srce bude moje sklonište i put koji me vodi Bogu.
5. Isus koji je tebe, Djevice, na nebu okrunio Marijo! Želimo slijediti put koji, u otajstvima krunice, vidimo da ti prolaziš, hodajući životom snažni, dostojni, jednostavni i velikodušni, šireći ljubav, mir i radost. Krunimo te kraljicom naših srdaca kako bismo te zamolili da nas vodiš i preobraziš.

Kompletnu listu krunica pronađi ovdje: Krunica

Izmolite i ove molitve svecima