Molitve, Molitve svecima

Molitva svetoj Filomeni

Molitva svetoj Filomeni

Pogledajte molitvu Molitva Svetoj Filomeni

Molitva svetoj Filomeni vjernoj svetici i mučenici, ispunit će Vaše želje, te podariti vam ljubav i milosrđe.
O vjerna i slavna mučenice, sveta Filomeno, ti koja činiš toliko čudesa u korist svih nas, smiluj mi se.Znaš mnoštvo i raznolikost mojih potreba.
Gledaj me kraj svojih nogu, pun/a sam bijede, ali i nade. Molim za tvoju ljubav, o svetice! Milosrdno mi usliši molitvu i pribavi od Boga povoljan odgovor na zahtjev koji sada ponizno polažem pred tebe: (Izreci svoju molitvenu nakanu…)
Molim se da, kroz tvoje zasluge, kroz podrugljivost, patnje, smrt koju si pretrpjela, sjedinjena sa zaslugama muke i smrti Isusa, dobijem ono što tražim od tebe. U svoj radosti srca podari mi blagoslov Božji.
Gospodine Isuse, neka bude volja Tvoja.
Amen.
Oče našZdravo MarijoSlava Ocu
Molite svetoj Filomeni jer ona je propatila za ljubav i vjeru!
Težak život spomenute svetice započeo je s njezinih 13 godina kada je rimski car Dioklecijan pozvao njezine roditelje u Rim. Uradio je to s nakanom da pripoji njihov polis Rimskom carstvu, a potom se zaljubio u Filomenu zbog njezine ljepote i ponašanja.
Odlučio je da ju želi oženiti, a njezinim roditeljima nudio je pravo bogatstvo te slobodu njihove države ako pristanu.
Oni su pristali, ali je Filomena odbila jer je se zavjetovala na djevičanstvo Isusu Kristu. Usprkos nagovaranjima, ona nije promijenila mišljenje te je poslana u tamnicu.
Dok je čekala pogubljenje ukazala joj se Djevica Marija te joj poručila da izdrži patnje jer ju čeka vječni život za nagradu.

Kompletnu listu molitvi svecima pronađi ovdje: Molitve svecima

Izmolite i ove molitve svecima