Molitve, Prigodne molitve

Molitva da dijete progovori

prigodne molitve_Molitva da dijete progovori

Molitva da dijete progovori učinit će Vaše dijete svjesnim onoga što izlazi iz njegovih/njezinih usta i darovati im hrabrost da traže pomirenje ako to budu učinili.

Molitva da dijete progovori

Oče, Tvoja Riječ nam govori gdje ima mnogo riječi, grijeha nema. Molim Te da učiniš moje dijete svjesnim onoga što izlazi iz njegovih/njezinih usta, dajući im diskreciju da odvagnu svoje misli prije nego što izgovore bilo kakvu riječ.

Nikakva loša riječ neka ne izlazi iz usta vaših, nego samo dobra, koja pobuđuje na dobro prema potrebi, da dadne milost onima, koji slušaju! (Efežanima 4,29)

Tako i besramnost, i ludi govor, ili nepristojne šale, što ne dolikuju, nego radije zahvaljivanje. (Efežanima 5,4)

Dođu li u iskušenje da se prepuste nepromišljenim, neprovjerenim riječima, obuzdajte ih podsjetnikom da onaj “tko čuva usta svoja i jezik svoj, čuva život svoj od nevolje” (Izreke 21:23).

Oče, uz razboritost, molim Te da ohrabriš svako dijete da govori istinu u ljubavi čak i kad je teško. Nanesu li bilo kakvu štetu riječima koje su izgovorili, opskrbi ih hrabrošću i poniznošću da traže pomirenje.

Oče, kada ne znaju što bi rekli ili kako se prikladno izraziti, ojačaj ih mirom, umirujući ih da verbaliziraju svoje najdublje misli i borbe.

Na kraju, Oče, molim Te da postaviš stražu na usne moje djece i obnoviš njihova srca i umove kako bi riječi njihovih usta i razmišljanja njihova srca mogli biti ugodni Tebi, o Gospodine.

Po Kristu, Gospodinu našemu, Amen.

Kompletnu listu prigodnih molitvi pronađi ovdje: Prigodne molitve

Izmolite i ove molitve svecima

One thought on “Molitva da dijete progovori

Comments are closed.