Devetnice, Molitve

Devetnica svetom Šarbelu

devetnice_devetnica svetom šarbelu

Poslušajte molitvu Devetnica svetom Šarbelu

Prvi dan devetnice svetom Šarbelu

O, čudotvorni sveti Šarbele, iz čijega neoskvrnutog tijela, koje se proslavilo u Božjemu daru tjelesne neraspadljivosti, izbija miris neba, priteci mi u pomoć i izmoli mi milost… (navedite molitvenu nakanu) od Boga koja mi je potrebna. Amen. Sveti Šarbele, moli za nas! Gospodine, ti si udijelio svetomu Šarbelu milost duboke vjere, molim te po zagovoru svetoga Šarbela milost da mogu živjeti po tvojim svetim zapovijedima i u skladu sa Svetim pismom. Po Kristu, Gospodinu našemu.
Amen. Oče naš…. Zdravo Marijo…. Slava Ocu….

Drugi dan devetnice svetom Šarbelu

Sveti Šarbele, mučeniče monaškoga života, tebi, koji si naučio trpjeti i živjeti životom odricanja i kojega nam je Krist dao kao svijetli primjer i uzor, utječem se i molim za milost… (navedite molitvenu nakanu) po tvojemu zagovoru. Amen. Sveti Šarbele, mirisna posudo, moli za nas! Milosrdni Bože, koji si svetomu Šarbelu udijelio milost da čini čuda, smiluj se i meni i molim te da po njegovu zagovoru zadobijem milost za koju te molim.
Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

Treći dan devetnice svetom Šarbelu

Sveti Šarbele, koji sjajiš kao zvijezda na nebu Crkve, osvijetli moj put, ojačaj moju nadu. Posebno te molim da mi od Gospodina našega Isusa Krista, raspetoga, kojemu si vjerno za života služio i zavrijedio neraspadljivi vijenac, isprosiš milost za koju te molim… (navedite molitvenu nakanu). Sveti Šarbele, primjeru strpljenja i šutnje, zagovaraj nas! Gospodine Isuse, koji si posvetio svetoga Šarbela i pomogao mu da nosi svoj križ, daj mi snagu da podnesem teret života strpljivo u poslušnosti tvojoj svetoj volji po zagovoru svetoga Šarbela. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova.
Amen. Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

Četvrti dan devetnice svetom Šarbelu

Oče, sveti Šarbele ljubljeni, tebi se utječem. Srcem punim povjerenja molim te za tvoj sveti zagovor. Snagom tvojega zagovora koji imaš pred Bogom očekujem milost za koju te posebno molim… (navedite molitvenu nakanu). Pokaži mi opet svoju naklonost i isprosi mi milost. O, sveti Šarbele, izvore kreposti, zauzmi se za nas! Bože, koji si svetomu Šarbelu dao milost da te nasljeduje i da ti se što više suobliči, pomozi i meni da rastem u kršćanskim krepostima i daj mi milost da te slavim dovijeka.
Amen. Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

Peti dan devetnice svetom Šarbelu

Sveti Šarbele, od Boga ljubljeni, prosvijetli me, pomozi mi, uči me kako da ugodim Bogu. Pohiti mi u pomoć. O, ljubljeni oče, molim te, posreduj kod Boga da mi da milost… (navedite molitvenu nakanu). Sveti Šarbele, prijatelju Raspetoga, moli za nas! O, Bože, čuj moju molitvu po zagovoru svetoga Šarbela. Spasi moje jadno srce i udijeli mi mir. Smiri moju dušu. Tebi, Gospodine, svaka čast i hvala u sve vijeke vjekova.
Amen. Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

Šesti dan devetnice svetom Šarbelu

Sveti Šarbele, veliki zagovorniče, molim te da mi isprosiš milost za koju te posebno molim u ovoj devetnici… (navedite molitvenu nakanu). Dovoljna je samo jedna tvoja riječ da mi Isus oprosti, da mi se smiluje i da mi udijeli milost za koju prosim. Sveti Šarbele, radosti neba i zemlje, moli za nas! Bože, koji si izabrao svetoga Šarbela da nas brani od tvojega svetog gnjeva, udijeli mi po njegovu zagovoru milost za koju te posebno molim… (navedite molitvenu nakanu) kako bih te i ja jednom zajedno s njim mogao u nebu slaviti u vijeke vjekova.
Amen. Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

Sedmi dan devetnice svetom Šarbelu

Sveti Šarbele, omiljeni i ljubljeni sveče i zagovorniče ljudi, ti si vjerni pomoćnik onih koji su u nevolji, molim te za tvoj zagovor pred Bogom. Pomozi mi da dobijem milost za koju te posebno molim… (navedite molitvenu nakanu). Sveti Šarbele, blistavi savjetniče, preporuči nas Gospodinu! O, Bože, mnogi moji grijesi priječe da tvoja milost dođe do mene. Udijeli mi milost da se pokajem za sve svoje grijehe. Odgovori mi na moje molitve po zagovoru svetoga Šarbela. Vrati radost mojemu ucviljenom srcu i udovolji mojoj želji. Tebi koji si utjelovljenje milosti svaka hvala, slava i čast u vijeke vjekova.
Amen. Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

Osmi dan devetnice svetom Šarbelu

Sveti Šarbele, uvijek kada pomislim kako si za života klečao, postio, molio i predavao se Bogu, moje pouzdanje i povjerenje u tvoj moćni zagovor jačaju. Molim te, posreduj za mene kod Gospodina da zadobijem milost za koju te posebno molim… (navedite molitvenu nakanu). Sveti Šarbele, koji si posve pripadao Bogu, moli za nas! O, Isuse, mirotvorce, ti si svojom milošću doveo ljubljenoga Šarbela do savršenstva i svetosti. Usrdno te molim za milost da ostatak života proživim po tvojoj svetoj volji za moj život. Bože, moj Spasitelju, ljubim te.
Amen. Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

Deveti dan devetnice svetom Šarbelu

Oče, sveti Šarbele, evo me na kraju devetnice. Moje se srce raduje kada razgovaram s tobom. Gajim veliku nadu da ću ishoditi od Isusa milosti za koje sam po tvojemu zagovoru molio. Kajem se za sve i odričem svih svojih grijeha i obećavam da se više neću u njih vratiti. Molim te da ispuniš moju želju za koju te molim… (navedite molitvenu nakanu). Sveti Šarbele, slavom okrunjeni, moli za nas! Gospodine, usliši molitve svetoga Šarbela i udijeli mi milost za koju te molim; budi milostiv prema meni u mojemu teškom trenutku. Obrani me od zla od kojega se sam ne mogu obraniti. A tebi svaka hvala, čast i slava u vijeke vjekova.
Amen. Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

Izmolite i ovu devetnicu: Devetnica svetoj Ani

Izmolite i ove molitve svecima

One thought on “Devetnica svetom Šarbelu

Comments are closed.