Novosti

Najbolje crkvene božićne pjesme

novosti_Najbolje crkvene božićne pjesme

Najbolje crkvene božićne pjesme

Kada je riječ o božićnoj glazbi, postoji toliko nevjerojatnih pjesama. Od klasičnih božićnih pjesama koje neprestano sviraju na radiju do božićnih pjesama country stila koje toliko dirnu srce da vam suze navru na oči, postoji božićna pjesma za apsolutno svaku prigodu i svako raspoloženje.

Osjećate li se veselo? Onda je to “Jingle Bells”! i “Nema Mjesta Kao Doma za Blagdane” pogađa pravu notu. No, kada razmišljate o pravom značenju Božića, religiozne božićne pjesme dočaravaju mir, ljubav i radost sezone kao nijedan drugi žanr.

Tradicijske božićne himne – od klasičnih poput “O Maleni Betleheme” do “Anđeli Pjevaju Na Visini” – pričaju Božićne priče iz Biblije i podsjećaju nas da razmislimo o pravom značenju praznika. Kada ih izvode umjetnici poput Nat King Colea i Josh Grobana, ne možemo se ne dirnuti riječima i glazbom kršćanskih božićnih pjesama. Suvremene mješovite izvedbe grupa kao što je Pentatonix daju suvremeni štih božićnim himnama uz koje će svi uzdisati. I epska izvedba pjesme “The First Noel” Carrie Underwood sigurno će izazvati trnce!

23 božićne crkvene pjesme

Bilo da se suočavate s dnevnim putovanjem (čitaj: hitno trebate veselu božićnu glazbu!!) ili tražite poznate favorite koje ćete pustiti dok kitite božićno drvce, svakako ćete htjeti uključiti naš popis religioznih božićnih pjesama u svoju blagdansku glazbenu podlogu.

1: “U Sumornoj Sredini Zime” izvedba Jamieja Culluma

Ova jedinstvena izvedba “U Sumornoj Sredini Zime” Jamieja Culluma je ona koju ćete htjeti poslušati iznova i iznova, i dokazuje da bi ova poetska i dirljiva himna trebala biti popularnija. Stihovi prikazuju scenu rođenja Isusa Krista: “Naš Bog, ne može ga zadržati nebo/Niti zemlja održati/Nebo i zemlja će pobjeći/Kada dođe vladati/U sumornoj sredini zime/Gospod Bog Svemogući — Isus Krist.”

2: “Mi Tri Kralja” izvedba Dolly Parton

Dolly Parton nam donosi vječnu verziju klasične američke božićne himne napisane od strane Johna H. Hopkinsa Jr. oko 1857. Dollyjin jasan i bistar glas nježno pripovijeda priču o tri mudraca koji su putovali da posjete novorođenog Isusa dok žude za zvijezdom koja će ih “voditi prema Tvojem savršenom svjetlu.”

3: “Čujte! Anđeli Pjevaju” izvedba Vince Guaraldi Trija

Ne možete ne zapjevati zajedno s savršeno nesavršenim glasovima na ovoj nostalgičnoj stazi iz Charlie Brown Božića.

4: “Dijete Marijino” izvedba Harryja Belafontea

Pjesma Harryja Belafontea je prodana u milijunima primjeraka od kada je objavljena 1956. godine na njegovom albumu “Večer s Belafonteam”.

5: “Pitam se dok šetam” izvedba Harryja Connicka Jr.

Ovu kršćansku narodnu himnu je poznata, ali verzija Harryja Connicka Jr.-a je nepobjediva.

6: “Na Vedroj Ponoći” izvedba Norah Jones

Norah Jones daje ovom božićnom koralu — koji datira iz pjesme Edmunda Searsa iz 1849. godine — osvježavajući džezovski zavoj.

7: “Anđeli Pjevaju Na Visini” izvedba Josha Grobana

Ova božićna pjesma datira iz sredine 19. stoljeća i temelji se na melodiji himne “Slava”. Josh Grobanova obrada je prikladno anđeoska.

8: “U Staji Uspavanka” izvedba Sarah McLachlan

Sarah McLachlan je obradila ovu poznatu božićnu pjesmu na svom drugom božićnom albumu “Čarolija”, koji je objavila 2016. godine.

9: “O Maleni Betleheme” izvedba Nat King Colea

Ova božićna pjesma o Isusovom mjestu rođenja napisana je prije više od 150 godina od strane Phillipsa Brooksa, episkopskog svećenika koji je posjetio Betlehem na Badnju večer. Ali ikonički glas Nat King Colea će je učiniti vječnim favoritom.

10: “Prvi Noel” izvedba Carrie Underwood

Postoji toliko verzija ove kršćanske božićne pjesme, ali predivna country verzija Carrie Underwood je jedna od naših omiljenih.

11: “Ave Maria” izvedba Michaela Bubléa

Neslužbeni Kralj Božića, Michael Bublé, je svoj prepoznatljiv vokal posudio ovoj religioznoj pjesmi koju vrijedi poslušati bilo kada tijekom godine.

12: “O Dođi, Dođi Emanuel” izvedba Lauren Daigle

Bit ćete više nego impresionirani verzijom ove religiozne božićne klasične umjetnice Laure Daigle.

13: “Aleluja” izvedba Jeffa Buckleyja

Jeff Buckleyova poznata verzija “Aleluja” nikada neće izgubiti svoj šarm. Predlažemo da je dodate na svoj playlist cijelu godinu.

14: “Mali Bubnjar (Mir na Zemlji)” izvedba Binga Crosbyja i Davida Bowieja

Glazbene legende Bing Crosby i David Bowie su spojili ovaj iznenađujući blagdanski mash-up koji će sigurno postati redovit na vašim blagdanskim playlistama.

15: “Tiha Noć” izvedba Pentatonixa

Sve reinterpretacije božićnih pjesama a cappella grupe Pentatonix su sjajne, ali ova bi mogla biti jedna od njihovih najboljih.

16: “Radujte Se, Svi Narodi” izvedba Jeremya Riddlea

Jeremy Riddle, tekstopisac i pastor, donosi pozitivan i inspirirajući zvuk ovom blagdanskom klasicu.

17: “Čujete Li Što Ja Čujem?” izvedba Whitney Houston

Ova poznata božićna uspješnica, napisana 1962. godine od strane Noëla Regneyja i Glorie Shayne Baker, zvuči još bolje kada je otpjeva Whitney Houston.

18: “Kakvo Dijete Ovo Je” izvedba Brada Paisleyja

Brad Paisley dodaje country twist (sa svojom gitarom i glasom) ovoj religioznoj božićnoj pjesmi koja je napisana 1865. godine.

19: “Čujte! Vjerni Svi” izvedba Celtic Woman

Ova sve ženska irska glazbena grupa će vas oduševiti svojom verzijom ove pjesme koja dobrodošlicu upućuje Isusu u svijet.

20: “Dođite Svi Vjerni” izvedba Céline Dion

Ovaj popularni napjev je izveden od crkvenih zborova diljem svijeta, ali posebno nam se sviđa Céline Dionova modernizirana verzija.

21: “Vladat Će Zauvijek” izvedba Chrisa Tomlina

Ova pjesma s drugog božićnog albuma Chrisa Tomlina je ispunjena suvremenim himnama poput ove.

22: “O Sveta Noći” izvedba Mariah Carey

Ako ste fan “Sve Što Želim Za Božić Si Ti” s Mariah Carey iz 1994. godine, sigurno ćete se oduševiti njezinom snažnom verzijom ove značajne pjesme.

23: “Marija, Jesi Li Znala?” izvedba Pentatonixa

Ova popularna božićna pjesma je napisana iz jedinstvene perspektive Marije, majke Isusa.

Pogledajte i ovu listu: Najpoznatije crkvene pjesme

Izmolite i ove molitve svecima