Devetnice, Molitve

Devetnica bezgrešnom začeću Blažene Djevice Marije

devetnica_devetnica bezgrešnom začeću blažene djevice marije

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Djela naša, molimo te Gospodine, milošću svojom preteci i pomoću svojom prati, da se svaka naša molitva i radnja s Tobom uvijek započne i po Tebi započeto dovrši. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

1. DAN DEVETNICE BEZGREŠNOM ZAČEĆU BLAŽENE DJEVICE MARIJE

O Marijo Djevice prečista, začeta bez grijeha istočnog, tvoja je neokaljana čistoća slična gorućem busu kupine što ga je Mojsije promatrao, utrni u nama vatru grešnih požuda zbog kojih se nebrojene duše gube. Blagoslovljeno sveto i bezgrešno začeće BDM, Majke Božje.
Zdravo Marijo…

2. DAN DEVETNICE BEZGREŠNOM ZAČEĆU BLAŽENE DJEVICE MARIJE:

O sretna Djevice Marijo, koja si mimo svih ljudi kao tajanstvena lađa očuvana od općeg potopa istočnoga grijeha, očuvaj i mene od potopa tolikih grijeha, koji su poplavili sva sela i gradove kršćanske. Blagoslovljeno sveto i bezgrešno začeće BDM, Majke Božje.
Zdravo Marijo…

3. DAN DEVETNICE BEZGREŠNOM ZAČEĆU BLAŽENE DJEVICE MARIJE

O Marijo, divna čista golubice, koja si se tek puštena iz ruku Božjih, odmah digla na krilima svoje svete nevinosti, te nikada ne pade u blato nečistoće u koji tone cio svijet, daj da se i ja dignem na krilima Božje ljubavi nad svijet okužen ovim grijehom, te zamrzim sve njegove grešne naslade i nestalna njegova dobra. Blagoslovljeno sveto i bezgrešno začeće BDM, Majke Božje.
Zdravo Marijo…

4. DAN DEVETNICE BEZGREŠNOM ZAČEĆU BLAŽENE DJEVICE MARIJE

O čista Djevice Marijo, ti stojeći uvijek uz izvor milosti Božje, cvala si kao plodna palma mirisavim cvijetom svih kreposti, učini da i meni budu otvorena vrata Božje milosti da mognem dostići dostojan plod pokore. Blagoslovljeno sveto i bezgrešno začeće BDM, Majke Božje.
Zdravo Marijo…

5. DAN DEVETNICE BEZGREŠNOM ZAČEĆU BLAŽENE DJEVICE MARIJE

O ljubljena Djevice Marijo, koja si slična zatvorenom urešenom vrtu u koji nikada ne uđe otrovna paklena zmija, ne dopusti da se ikakav grijeh uvuče u vrt srca mog. Blagoslovljeno sveto i bezgrešno začeće BDM, Majke Božje.
Zdravo Marijo…

6. DAN DEVETNICE BEZGREŠNOM ZAČEĆU BLAŽENE DJEVICE MARIJE

O čista Djevice Marijo koja si sinula na ovaj svijet kao rumena zora bez ikakve ljage i tame, učini da nikada ne zađem u tmine smrtnoga grijeha. Blagoslovljeno sveto i bezgrešno začeće BDM, Majke Božje.
Zdravo Marijo…

7. DAN DEVETNICE BEZGREŠNOM ZAČEĆU BLAŽENE DJEVICE MARIJE

O Bezgrešna Djevice Marijo koja si od postanka svoga cvala kao mirisavi ljiljan, rasprostirući na sve strane svoj plemeniti miris, koji nikad ne okuži otrovni vjetar grijeha, učini da se moje srce nikada ne otruje nečistim grijehom bludnim… Blagoslovljeno sveto i bezgrešno začeće BDM, Majke Božje.
Zdravo Marijo…

8. DAN DEVETNICE BEZGREŠNOM ZAČEĆU BLAŽENE DJEVICE MARIJE

O slatka Djevice Marijo, koja si po Duhu Svetom začela i rodila božanstveni plod utrobe svoje Isusa, isprosi mi po zaslugama svojim, krepost čistoće kojoj se obećaje gledanje lica Božjega, kako sam Spasitelj Isus kaže : Blaženi čista srca jer će Boga gledati… Blagoslovljeno sveto i bezgrešno začeće BDM, Majke Božje.
Zdravo Marijo…

9. DAN DEVETNICE BEZGREŠNOM ZAČEĆU BLAŽENE DJEVICE MARIJE

O Djevice Marijo, Bogu najdraža, najmilija i kod Njega uvijek primljena, isprosi mi milost da na ovom svijetu sveto živim i sveto umrem te da dođem u vječno blaženstvo gdje ću s tobom, u društvu svih svetih, zauvijek Boga slaviti i hvaliti a tebi na isprošenim milostima zahvaljivati Blagoslovljeno sveto i bezgrešno začeće BDM, Majke Božje.
Zdravo Marijo…

Kompletnu listu devetnica pronađi ovdje: Devetnice

Izmolite i ove molitve svecima