Molitve, Molitve svecima

Molitva svetom Pelegrinu

molitva svetom pelegrinu

Poslušajte molitvu Molitva Svetom Pelegrinu

Pogledajte molitvu Molitva Svetom Pelegrinu

Devetnica se moli na način da se izmoli molitva za pojedini dan, te nakon toga molitva svetom Pelegrinu.

MOLITVA SV PELEGRINU
O, veliki sveti Pelegrine, tebe su nazivali “moćni” i “čudesni” svetac zbog brojnih čudesa koja si izmolio kod Gospodina za one koji su ti se utjecali i molili za pomoć. Ti, koji si toliko godina podnosio strašnu bolest raka u svojemu tijelu, kada ljudska snaga više ništa nije mogla učiniti, obratio si se raspetomu Gospodinu za pomoć i on ti je odgovorio tako da je sišao s križa i ozdravio te od tvoje bolesti. Isprosi od Gospodina i Blažene Djevice Marije milost ozdravljenja za ove bolesnike koje ti povjeravamo (reci svoju molbu, bolest ili ime osobe za koju moliš). Osnaženi tvojim moćnim zagovorom i pomoći pjevat ćemo Gospodinu sada i u vječnosti pjesmu hvale zbog njegove dobrote i milosrđa. Amen.
Oče naš… Zdravo Marijo…
Sveti Pelegrine, moli za nas!

Prvi dan
1. MOLITVA ZA ISKRENO POKAJANJE
Slavni sveti Pelegrine, ti si pravi primjer istinskoga obraćenja Bogu! Kada si se jednom obratio i posve predao Bogu, ušao si u Red slugu Blažene Djevice Marije i otada živio život herojske pokore. Izmoli mi milost da se više ne vraćam u svoje grijehe, nego da činim pokoru za njih i da odsada živim svetim i revnim životom. Udijeli mi milost da po tvojemu primjeru ljubim raspetoga Gospodina našega Isusa Krista i strpljivo nosim sve svoje nevolje, trpljenja i slabosti koje su dio mojega života. To te molim po Kristu Gospodinu našemu.
Amen. Sada izmolite:
Molitva svetom Pelegrinu

Drugi dan
2. MOLITVA ZA USTRAJNOST
Sveti Pelegrine, ostavio si nam primjer koji možemo nasljedovati. Kao pokornik ponizno si priznavao svoje grijehe pred Bogom i čovjekom. Kao redovnik vjerno si obavljao svoje dužnosti i zavjete. Posreduj za nas kod Oca nebeskoga po Kristu Gospodinu da budemo ponizni, postojani i strpljivi te da usliši naše molbe.
Amen. Sada izmolite: Molitva svetom Pelegrinu

Treći dan
3. MOLITVA ZA PONIZNOST
O, sveti i ponizni Pelegrine, tvoje su zasluge kod Gospodina zaista velike, ali nikada nisi oklijevao ispuniti ni najnižu službu i zadatak prema bratu servitu niti bi se usudio težiti svećeništvu osim iz poslušnosti prema svojim službenim poglavarima. Izmoli mi istinski ponizno srce kako bi moj život zajedno s Kristom bio skriven u Bogu i kako bi bio vrijedan njegova uslišanja.
Amen. Sada izmolite: Molitva svetom Pelegrinu

Četvrti dan
4. MOLITVA ZA STRPLJIVOST
O, sveti Pelegrine, neporočan u strpljivosti, osim što si strpljivo prihvaćao nevolje i razočaranja u životu, čemu smo svi mi izloženi, ti si strpljivo i bez riječi podnosio bol neizlječive bolesti. S koliko je ljubavi raspeti naš Spasitelj nagradio tvoju vjeru i dugotrajno trpljenje kada je učinio dotada nečuveno čudo te dodirnuvši ranu svojom božanskom rukom ozdravio te od strašne bolesti! Zagovaraj me da se i ja vježbam u strpljivosti i mrtvljenju te unatoč mojim grijesima da jednoga dana imam udjela u utjesi koju sada uživaš na nebu.
Amen. Sada izmolite: Molitva svetom Pelegrinu

Peti dan
5. MOLITVA ZA REVNOVANJE DUŠE
O, revni apostole, sveti Pelegrine, pun žara za obraćanjem grješnika i neumorni propovjedniče Božje riječi, ti si grješnike dovodio do pokajanja i promicao Božju slavu i čast nad svim stvorenjima. Isprosi mi milost da mi ne bude dovoljno samo osobno postizanje svetosti, nego da osobnim primjerom, redovitom molitvom i ljubaznim savjetom pridonosim posvećenju svojih bližnjih. Koja li bi radost bila da mogu širiti Božju slavu i čast na zemlji i imati udjela s tobom i svim svetima u vječnoj nebeskoj slavi!
Amen. Sada izmolite: Molitva svetom Pelegrinu

Šesti dan
6. MOLITVA ZA GREŠNIKE
Gospodine, znam da postoji i druga vrsta raka, a to je rak duše. Usliši moju molbu i spasi sve grješnike od te bolesti po zaslugama i posredništvom tvojega vjernog sluge, svetoga Pelegrina. Rak je neprirodna izraslina u tijelu i na isti je način i grijeh neprirodna izraslina u duši koja uništava naš život. Ne dopusti da grijehom uništim tvoju milost u svojoj duši i udijeli oproštenje siromašnim dušama koje su žrtve ove strašne bolesti. To te molim po zagovoru tvojega poniznog sluge, sv. Pelegrina.
Amen. Sada izmolite: Molitva svetom Pelegrinu

Sedmi dan
7. MOLITVA ZA MIR
O, slavni sv. Pelegrine, po svojemu obraćenju, zahvaljujući sv. Filipu, donio si mir rodnomu kraju. Izmoli i nama mir u ovoj suznoj dolini: mir obiteljima, mir zemljama, mir među narodima; da i ja, u vlastitomu životu, širim taj mir tako da se pomirim s onima koji su me povrijedili ili koje sam ja povrijedio, da oprostim drugima kao što bih volio da i Bog meni oprosti. Izmoli mi tu milost, sv. Pelegrine.
Amen. Sada izmolite: Molitva svetom Pelegrinu

Osmi dan
8. MOLITVA ZA PREDANJE
O, dragi sveti Pelegrine, obraćam ti se u svojoj patnji i potrebi. Isprosi mi mudrost i snagu da u svakomu djelovanju njegove providnosti vidim Božji plan i ljubav. Sveti Pelegrine, ti si obraćeni grješnik, posvećeni redovnik, živio si sveto na zemlji i uzdignut si na čast oltara, ubrojen među svece na nebu, isprosi mi milosti koje su najbolje za mene i ishod moje bolesti koji će biti u potpunu skladu s Božjom voljom za moj život.
Amen. Sada izmolite: Molitva svetom Pelegrinu

Deveti dan
9. MOLITVA DA USTRAJEM DO KRAJA
Gospodine, znam da jednoga dana moram umrijeti i da je bolest priprava za smrt koja će doći jednoga dana i koja će nas osloboditi svih nevolja zemaljskoga života i odvesti nas u vječni život koji se nadamo dijeliti s blaženima na nebu. Udijeli mi dar ustrajnosti do kraja pa da me, kada dođe moj čas, nađe u prijateljstvu s tobom. Sveti Pelegrine, budi uza me na času moje smrti. Posreduj za me kod Presvetoga Srca Isusova i Gospe Žalosne kojoj si tako vjerno služio za života. To te molim po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
Sada izmolite: Molitva svetom Pelegrinu

Izmolite i ovu molitvu svecu:Molitva svetom Roku

Kompletnu listu molitvi svecima pronađi ovdje: Molitve svecima

Izmolite i ove molitve svecima