Molitve, Prigodne molitve

Molitva majke koja očekuje dijete

prigodne molitve_Molitva majke koja očekuje dijete

Molitva majke koja očekuje dijete važna je molitva za trudnice kojom ćete osigurati sigurnu trudnoću i rođenje zdravog djeteta, uz Božji blagoslov i vjeru.

Molitva majke koja očekuje dijete

Svemogući vječni Bože,

kao buduća majka, molim Te, blagoslovi ovaj novi život koje se formira u mom tijelu. Stvori ga savršeno i zdravo, snažno i predivno, i daj mu obilje života i ljubavi. Molim Te da budem dobra majka, puna nježnosti i strpljenja, spremna pružiti svu potrebnu brigu i zaštitu.

Bože podari mi mudrost i vodstvo kako bih znala odgajati ovo dijete na putu istine i ljubavi. Daj mi snage da ga uvijek podržavam i da mu budem uzor u vrlinama. Neka moja riječ bude nježna, a moj zagrljaj ispunjen toplinom.

Podari mi hrabrost da se suočim s izazovima koje donosi majčinstvo i neka moje srce bude ispunjeno pouzdanjem u Tvoju prisutnost i podršku.

Nadam se da će moje dijete rasti u tvojoj ljubavi i milosti.

Po Kristu Gospodinu Našem,

Amen.

Zašto moliti ovu molitvu?

Molitva majke koja očekuje dijete je važna jer pruža duhovnu podršku, mir i snagu. Ova molitva povezuje majku s Božjom ljubavlju i mudrošću te pomaže u suočavanju s tjelesnim i emocionalnim promjenama, strahovima i izazovima majčinstva. Potražite Božji blagoslov, zaštitu i vodstvo za novorođenče i majku, te izražava zahvalnost za dar života.

Kompletnu listu prigodnih molitvi pronađi ovdje: Prigodne molitve

Izmolite i ove molitve svecima