Devetnice, Molitve

Devetnica Gospi Lurdskoj

devetnice_devetnica gospi lurdskoj

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Djela naša, molimo te Gospodine, milošću svojom preteci i pomoću svojom prati, da se svaka naša molitva i radnja s Tobom uvijek započne i po Tebi započeto dovrši. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

1. DAN DEVETNICE GOSPI LURDSKOJ

O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja i Majko naša, isprosi nam od Gospodina oproštenje svih naših grijeha, kojima smo ga toliko puta uvrijedili. Ti si utočište grješnika, s velikim pouzdanjem utječemo se Tebi moleći te da nas izmiriš sa svojim Sinom i isprosiš milost našem narodu, koju smo grijesima psovke izgubili.Amen.
Zdravo Marijo…
Litanije Gospe Lurdske…

2. DAN DEVETNICE GOSPI LURDSKOJ

O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja i Majko naša, za Tvoga ukazanja zavapila si: POKORA, POKORA, POKORA! Htjela si nam pokazati koliko nam je potrebna pokora da dajemo zadovoljštinu Bogu za naše grijehe i da po njoj budemo sačuvani od vječnog ognja. Obraćamo se tebi i molimo da nam isprosiš duh pokore po kojoj ćemo se sjediniti s Bogom.Amen.
Zdravo Marijo…
Litanije Gospe Lurdske…

3. DAN DEVETNICE GOSPI LURDSKOJ

O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja i Majko naša, okruženi smo velikom bijedom: tjelesnim bolestima, životnim neprilikama, raznim ovisnostima, zamkama Zloga budi uz nas u svim pogibeljima i pomozi nam pobijediti svaki grijeh duše i tijela i dovedi nas u vječnu slavu. Amen.
Zdravo Marijo…
Litanije Gospe Lurdske…

4. DAN DEVETNICE GOSPI LURDSKOJ

O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja i Majko naša, Ti si po primjeru Tvoga Sina pozvala na molitvu za grešnike. Obraćamo se Tebi, koja si moćna kod Boga, prinesi naše molitve pred prijestolje milosrđa Božjega, da postignemo iskreno obraćenje i obraćenje svega svijeta i svoj vječni spas.Amen.
Zdravo Marijo…
Litanije Gospe Lurdske…

5. DAN DEVETNICE GOSPI LURDSKOJ

O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja i Majko naša, priteci u pomoć sv. Crkvi, sv. Ocu Papi i katoličkom narodu: isprosi nam svjetlo Duha Svetoga i sačuvaj nas od svih zabluda i načela ovoga svijeta, da tako združeni u vjeri, nadi i ljubavi Božjoj, živimo istine naše vjere koje nam je Tvoj Sin darovao. Amen.
Zdravo Marijo…
Litanije Gospe Lurdske…

6. DAN DEVETNICE GOSPI LURDSKOJ

O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja i Majko naša,koja si Majka ljubavi, raspali naša srca ljubavlju dostojna Tvoga Sina.Daj da naša ljubav bude jača od svih napada, mržnje i progona tolikih kojima je zavladala tmina zla i netrpeljivosti. Izmoli nam sjedinjenje s tvojim Sinom u vijeke. Amen.
Zdravo Marijo…
Litanije Gospe Lurdske…

7. DAN DEVETNICE GOSPI LURDSKOJ

O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja i Majko naša,hvala Ti što si ostavila nebesko prijestolje i potvrdila nauku koju je sv.Otac proglasio činom vjere, da si Ti bez grijeha začeta. Neka Te slave i veličaju sva stvorenja vidljiva i nevidljiva, a nama izmoli milost da svoju vjeru živimo i svjedočimo. Amen.
Zdravo Marijo…
Litanije Gospe Lurdske…

8. DAN DEVETNICE GOSPI LURDSKOJ

O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja i Majko naša,daj da se svijet obnovi u Isusu Kristu i da se vrate istinske vrednote u našoj obitelji, mladiće i djevojke, te zagovorom svete Bernardice poraste broj svećeničkih i redovničkih zvanja. Amen.
Zdravo Marijo…
Litanije Gospe Lurdske…

9. DAN DEVETNICE GOSPI LURDSKOJ

O neoskvrnjena Djevice i Majko Božja i Majko naša,koja si se ukazala Bernardici s krunicom u ruci i pokazala svima nama da je krunica snažno oruđe u svladavanju neprijatelja vjere i u zadobivanju sreće i blagoslova. Ojačaj nas u svakodnevnom životu i utješi svojim pohodom u času smrti. Amen.
Zdravo Marijo…
Litanije Gospe Lurdske…

Kompletnu listu devetnica pronađi ovdje: Devetnice

Izmolite i ove molitve svecima