Novosti

Najpoznatije molitve za obitelj

novosti_Najpoznatije molitve za obitelj

Postoji nekoliko poznatih molitvi koje se često koriste za obitelj.

5 najpoznatijih molitvi za obitelj

Očenaš. (Oče naš) – Ova molitva je temeljna molitva kršćanske vjere i često se koristi u obiteljskom okruženju. U njoj se traži Božje vodstvo, kruh svagdanji i oprost grijeha.

Zdravo Marijo (Zdravo, Marijo) – Ova molitva je usmjerena prema Blaženoj Djevici Mariji. Obraća se Mariji moleći za zagovor i zaštitu nad obitelji.

Molitva za supružnike – Ova molitva je namijenjena supružnicima i koristi se za traženje Božjeg blagoslova, snage i ljubavi u njihovom braku.

Molitva sv. Obitelji – Ova molitva je usmjerena prema svetoj Obitelji (Isusu, Mariji i Josipu) kao uzoru i zaštitnicima obitelji. Traži se snaga i svetost u obiteljskim odnosima.

Molitva za djecu – Ova molitva je namijenjena roditeljima koji mole za svoju djecu. Moli se za Božji blagoslov, zaštitu i vođenje djece na njihovom životnom putu.

Postoje i druge molitve koje se mogu pronaći u vjerskim tekstovima ili koje su sastavljene za potrebe obiteljske molitve. Važno je da molitva bude iskrena i da izražava osobne potrebe i namjere obitelji.

Molitva za bračni par:

Gospodine, blagoslovi naš brak i udijeli nam ljubav koja traje. Neka tvoja milost ispuni naše srce, i učini nas jednim duhom, dajući nam snagu da prevladamo izazove. Molimo te za sreću i harmoniju u našem bračnom životu. Neka naša obitelj bude sveti dom gdje se tvoja ljubav očituje. Amen.

Molitva za roditelje:

Bože, ti si nam povjerio svoju djecu, i molimo te za snagu i mudrost kako bismo ih odgajali u ljubavi. Daj nam ljubaznost u našim riječima, strpljivost u našim postupcima i razumijevanje u našim odlukama. Blagoslovi nas kao roditelje i podari nam mudrost u teškim trenucima. Neka naša obitelj bude mjesto gdje se tvoje ime slavi. Amen.

Molitva za djecu:

Nebeski Oče, molimo te za našu obitelj. Blagoslovi našu djecu svetom snagom, ljubavlju i zaštitom. Neka rastu u mudrosti i razumijevanju, i neka uvijek traže tvoju volju. Pomozi nam kao roditeljima da budemo svjedoci tvog blagoslova u njihovim životima. Neka naša obitelj bude oaza mira i radosti u kojoj se tvoja ljubav prepoznaje. Amen.

Molitva za obiteljsko zajedništvo:

Gospodine, molimo te za našu obitelj. Pomozi nam da izgradimo čvrsto zajedništvo, da podržavamo jedni druge i dijelimo radosti i terete života. Neka naša ljubav bude neraskidiva, a naše srce otvoreno za druge. Blagoslovi nas s radošću međusobnog razumijevanja i neka naša obitelj bude svjetionik nade. Amen.

Molitva za preminule članove obitelji:

Bože, u svojoj dobroti sjećamo se naših voljenih koji su nas napustili i prešli u vječnost. Molimo te za njihovu dušu, da pronađu mir u tvojoj nazočnosti. Blagoslovi nas sjećanjem na njihov život i daj nam snage da nastavimo njihovu baštinu. Neka naša obitelj bude povezana i preko granica ovog svijeta. Amen

Možda te zanima i: Najpoznatije Molitve za Prijatelje

Izmolite i ove molitve svecima