Molitve, Molitve svecima

Molitve svetoj Agati

Molitve svetoj Agati

Poslušajte molitvu Molitva Svetoj Agati

Pogledajte molitvu Molitva Svetoj Agati

O sv. Agati O sv. Agati, koja se časti 5. veljače, postoje mnoge legende, a predaja kaže kako je rođena u bogatoj plemenitaškoj obitelji u 3. st., da ju je za vrijeme Decijeva progona upravitelj Kvintijan prisiljavao da se odrekne kršćanstva i da postane njegova ljubavnica, no, kako ona to nije htjela, odrezali su joj grudi i bacili u vatru.
Također su i nju kasnije bacili u vatru, no nastao je potres, u kojemu su njezini mučitelji poginuli, a Kvintijan pobjegao. Ona je preminula 5. veljače 251. god.
Sveta Agata je zaštitnica kod bolesti grudi (raka dojki), neplodnosti, potresa, žrtava silovanja i drugog mučenja, a na taj dan imendan
slave ne samo Agate, nego i Jagode i Dobrile.
O sv. Agato, slavimo tvoju vjeru, dostojanstvo i mučeništvo. Štiti nas i potiči da nadvladamo sve nedaće.
O, sv. Agato, djevice i mučenice, milostivo udijeli nama koji častimo tvoju žrtvu da primimo tvojim zagovorom milost koju molimo (izreci nakanu). Amen.

Molitva Bogu Ocu po zagovoru sv Agate
Gospodine Bože, prosuo si nebeske milosti na sv. Agatu. Čuj molitve onih koji se sjećaju njenog života i koji traže njen zagovor u svojim potrebama (izreci nakanu). Pomozi nam da nasljedujemo njezine kreposti i uživamo vječnu radost s njom u nebu.
Amen.

Devetnica svetoj Agati
O, sv. Agato, koja si odbila blagostanje i nepredak neželjnih prosaca, koja si trpjela bol i mučenje da ostaneš odana Gospodinu, slavimo tvoju vjeru, dostojanstvo i mučeništvo.
Zaštiti nas od silovanja i drugog nasilja, čuvaj nas protiv raka dojki i drugih bolesti žena, te nas potiči da prevladamo sve nedaće i kušnje.

Molitva svetom Šarbelu: Molitva svetom Šarbelu

Kompletnu listu molitvi svecima pronađi ovdje: Molitve svecima

Izmolite i ove molitve svecima