Novosti

Citati iz Biblije za krštenje

novosti_Citati iz Biblije za krštenje

Citati iz Biblije za krštenje mogu biti izvrsna čestitka. Nadopunite svoju čestitku ohrabrujućim biblijskim citatima o krštenju da biste primateljima dali nadahnute riječi o novom putu u njihovom životu.

Biblijski citati za krštenje mogu poslužiti za prikazivanje svrhe krštenja i njegovog značenja. Uz čestitku, ovi citati mogu poslužiti kao dodatak darovima koje će primatelj cijeniti dugi niz godina.

Citati iz Biblije za krštenje

 1. „U njima se porodi misao tko bi od njih bio najveći. Znajući tu misao njihova srca, uzme Isus dijete, postavi ga uza se i reče im: »Tko god primi ovo dijete u moje ime, mene prima. A tko mene prima, prima onoga koji me je poslao. Doista, tko je najmanji među vama svima, taj je velik!«“ (Luka 9,46-48).
 2. “Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo“ (Efežanima 2,10).
 3. „Čuti da moja djeca po Istini žive! – nema mi veće radosti od toga“ (3 Ivanova 1,4).
 4. „Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim“ (Psalam 91,11).
 5. „Ta u jednom Duhu svi smo u jedno tijelo kršteni, bilo Židovi, bilo Grci, bilo robovi, bilo slobodni. I svi smo jednim Duhom napojeni“ (1 Korinćanima 12,13).
 6. „Njezin protulik, krštenje – ne odlaganje tjelesne nečistoće, nego molitva za dobru savjest upravljena Bogu – i vas sada spašava po uskrsnuću Isusa Krista“ (1 Petrova 3,21).
 7. „Zato im Ivan svima reče: »Ja vas, istina, vodom krstim. Ali dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan odriješiti mu remenje na obući. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem“ (Luka 3,16).
 8. „Doista, koji ste god u Krista kršteni, Kristom se zaodjenuste“ (Galaćanima 3,27).
 9. „Sjetih se tada riječi Gospodnje: ‘Ivan je’, govoraše on, ‘krstio vodom, a vi ćete biti kršteni Duhom Svetim.’“ (Djela 11,16).
 10. „Njega ja nisam poznavao, ali onaj koji me posla vodom krstiti reče mi: ‘Na koga vidiš da Duh silazi i ostaje na njemu, to je onaj koji krsti Duhom Svetim.’“ (Ivan 1,33).
 11. „Kad se krstio sav narod, krstio se i Isus. I dok se molio, rastvori se nebo“ (Luka 3,21).
 12. „Jedno tijelo i jedan Duh – kao što ste i pozvani na jednu nadu svog poziva! Jedan Gospodin! Jedna vjera! Jedan krst! Jedan Bog i Otac sviju, nad svima i po svima i u svima!“ (Efežanima 4,4-6).
 13. „Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!“ (Matej 28,19-20).
 14. „Onih dana dođe Isus iz Nazareta galilejskoga i primi u Jordanu krštenje od Ivana. I odmah, čim izađe iz vode, ugleda otvorena nebesa i Duha poput goluba gdje silazi na nj, a glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!“ (Marko 1,9-11).
 15. „Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se“ (Marko 16,16).

Saznaj više: Citati iz Biblije za Svetu Pričest

Izmolite i ove molitve svecima

2 thoughts on “Citati iz Biblije za krštenje

Comments are closed.