Molitve, Prigodne molitve

Molitva protiv straha i panike

prigodne molitve_Molitva protiv straha i panike

Gospodine, dolazim k Tebi

Gospodine, dolazim k tebi i zahvaljujem ti što mi se približiš kad se ja približim tebi. Pomisao da misliš na mene – ispunjava moju dušu. Ali Gospodine, danas je moj duh težak i moje tijelo slabo. Ne mogu više podnositi težinu ove tjeskobe i panike. Priznajem da ne mogu sama prolaziti kroz ovo. Molim te, pomozi mi protiv vrlo aktivnog neprijatelja koji pokušava potresti moju vjeru i razdvojiti nas. Pomozi mi da čvrsto stojim u tebi. Ojačaj ove umorne kosti i podsjeti me na istinu da ta bol i panika neće trajati zauvijek. Proći će.

Ispuni me svojom radošću, mirom i ustrajnošću, Oče. Obnovi moju dušu i slomi lance anksioznosti i panike koji me vezuju. Vjerujem ti u panici i znam da imaš moć sve to odnijeti. No, čak i ako to ne učiniš, znam da ne moram biti rob svome strahu. Mogu se odmarati u sjeni tvojih krila, ustati i nadvladati tvojom čvrstom snagom. U Isusovo ime, Amen.

I tako podižem ruke prema nebu, osjećajući kako se težine podižu dok sve predajem Njemu. Udišem novu nadu i nova snaga se uvećava.

Zamišljam da me Bog spašava od tjeskobnih, nemirnih voda, noseći me u zrak na oblak savršenog mira. Ako dopustim da me nosi, u Njemu mogu nadvladati paniku svaki put kad se pojavi.

Molitva u strahu

Vaša molitva protiv straha može i ovako izgledati:

Gospodine, Ti si dobar Otac. Tvoja ljubav i Tvoja briga za nas je bezgranična. Ti skrbiš više o meni i brineš se više za mene nego što se ja ikada mogu brinuti, bez obzira na to koliko se trudio/la.

Ti si Svemoćan – Ti si sposoban zaštititi me od apsolutno svega što mi se može naći na mome putu. Gospodine, priznajem da ponekad zaboravljam na ove istine. Priznajem da ponekad vjerujem kako sam sam/sama i bez zaštite.

Gospodine, znam da je to laž koju sebi govorim i da jedino što ta laž čini jest da me uvodi u brigu i strah. Sada se kajem zbog te brige i straha. Na kraju, znam da briga i strah dolaze od toga što Ti ne vjerujem i što ne vjerujem u Tvoju dobrotu koju mi daješ.

Pomozi mi da Ti mogu vjerovati te mogu živjeti istinu koja govori da si Ti uvijek blizu, da me uvijek štitiš i da Ti uvijek paziš na svaki korak u mojem životu. Hvala Ti Gospodine za svu tu silnu ljubav koju mi iskazuješ. U Isusovo ime, amen.

Kratka molitva protiv straha

Bože, Ti mi nisi dao duh straha. Dođi i zamijeni moj strah sa Svojom moći i svojom ljubavlju i daj mir mojem umu tako da te svaki dan mogu slaviti. Amen.

Molitva za oslobođenje od straha

Molitva za oslobođenje od straha namijenjena je svima koje napadi straha žele zarobiti i spriječiti da u vjeri idu kroz život.

Svatko ponekad osjeća strah. Postoje veliki strahovi kojih smo vrlo svjesni i mali kojih možda nismo ni svjesni da ih imamo.

Vrlo je važno shvatiti što je strah i kako djeluje protiv nas, jer ako to ne učinimo može nas spriječiti u mnogočemu, što znači da nećemo ispuniti svoju svrhu u životu.

Molitva za oslobođenje od straha

Dragi Bože, moćni Kralju i Spasitelju, dolazim u Tvoju prisutnost i otvaram svoje srce. Priznajem Ti da mi strah neprestano prožima misli. Želi me obmanuti i kontrolirati moje emocije i moje postupke.

Zato Te molim da mi daruješ mir. Neka ovaj strah nestane. Smiri moje misli i emocije i otvori moje srce Tvome miru. Pomozi mi da ne živim u strahu. Otkloni svu tjeskobu koja me muči. Ti si stijena moga života, moja tvrđava i moja snaga kada sam slab.

Pomozi da Ti vjerujem u svakoj situaciji, znajući da držiš budućnost i da sve radiš zajedno za moje dobro.

S Tobom sam jak i zlo mi ne može nauditi. Preuzmi kontrolu, usmjeri moje misli i moje postupke. Pomozi da se odmorim u Tebi i vjerujem Ti dok idem kroz ovaj slomljeni svijet. U Isusovo ime, amen!

Kompletnu listu prigodnih molitvi pronađi ovdje: Prigodne molitve

Izmolite i ove molitve svecima