Krunica, Molitve

Krunica oslobođenja

krunica_krunica oslobođenja

Poslušajte molitvu Krunica oslobođenja

KRUNICA OSLOBOĐENJA

Krunica OSLOBOĐENJA je Biblijska krunica. Moli se na običnu krunicu. Dok molimo krunicu, više od 200 puta izgovaramo ime ISUS, IME po kojemu nam dolazi spasenje. »Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti« (Dj 4,12).
(Krunica Oslobođenja, moli se na običnu krunicu sa 5 desetaka)

Vjerovanje
1x Oče naš…., Zdravo Marijo…. i Slava Ocu….
Na veliko zrno (umjesto Očenaša molimo) 1x:

Isuse, ako me ti oslobodiš, uistinu bit ću oslobođen (Iv 8,36)
Na mala zrnca 10x:
Isuse, smiluj mi se,
Isuse, ozdravi me,
Isuse, spasi me,
Isuse, oslobodi me.

Na veliko zrno (umjesto Slava Ocu molimo) 1x:
Isuse, ako me ti oslobodiš, uistinu bit ću oslobođen (Iv 8,36)

Na kraju krunice;
Zdravo Kraljice, Majko Milosrđa,…

Krunica OSLOBOĐENJA je Biblijska krunica. Dok molimo krunicu više od 200 puta izgovaramo IME ISUS, ime po kojemu nam dolazi spasenje. »Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti« (Dj 4,12). Umjesto Očenaša ponavljamo i vjerujemo u Isusove riječi „Ako vas dakle Sin oslobodi, zaista ćete biti oslobođeni“(IV 8, 36).

Umjesto Zdravo Marije sjećamo se Isusova ulaska u Jerihon kad je slijepac sjedio na ulici i čuo gdje mnoštvo prolazi, tada je pitao što se to događa, a oni mu rekoše: „Isus Nazarećanin prolazi“ a on onda povika iz svega glasa „Isuse Sine Davidov Smiluj se, a oni su ga ušutkivali no on je vikao još jače Isuse Sine Davidov smiluj mi se! Ozdravi me! Isus se zaustavi i zapovjedi da ga dovedu k njemu. Kad se on približi, upita ga: “Što hoćeš da ti učinim?” A on će: “Gospodine, da progledam.” Isus će mu: “Progledaj! Slobodan si! Vjera te tvoja spasila.” I uđe u Jerihon Kad Isus dođe u Jerihon pogleda gore i ugleda Zakeja na smovki pa mu reče mu: “Zakeju, žurno siđi! Danas mi je proboraviti u tvojoj kući.” “Danas je došlo spasenje ovoj kući Ta Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno!” (Lk 18, 35 – 19,10)

Kompletnu listu krunica pronađi ovdje: Krunica

Izmolite i ove molitve svecima

One thought on “Krunica oslobođenja

Comments are closed.